Segueix-nos a les xarxes socials:

Puigdemont exigeix a la ministra més recursos per a la sanitat catalana

Montserrat admet que l'Estat «està en deute» amb els sanitaris perquè han «patit molt» els ajustos des del 2011

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va exigir ahir a la nova ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, més recursos per acabar amb «l'infrafinançament crònic» del sistema sanitari català. Durant la seva intervenció a la inauguració del Congrés de la Professó Mèdica, Puigdemont va recordar que, arran de la crisi, la manca de finançament «no només no s'ha acabat, sinó que s'ha agreujat».

A més, el president català va voler deixar clar que «en un país normal» tot això no passaria tant. «Tindríem les eines legals i els recursos necessaris per garantir la sostenibilitat del sistema, la universalitat i l'equitat», va dir Puigdemont.

En el seu primer acte oficial com a ministra, Montserrat va reconèixer que els metges i els professionals sanitaris han «patit molt els ajustos» que el Govern espanyol es va veure «obligat a fer» a partir del 2011. «Teniu la meva admiració sincera i el meu reconeixement, la vostra entrega ha estat clau i estem en deute amb tots vosaltres», va afirmar la ministra. Montserrat es va comprometre a treballar des de l'Estat per revertir aquesta situació i evitar, per exemple, que els joves metges tinguin una situació d'incertesa o precarietat que els faci rebaixar el compromís amb el sistema sanitari. «Vam prendre decisions molt doloroses però necessàries, afortunadament la situació ha començat a canviar», va exposar la ministra. A més, la ministra també va voler posar el focus en Catalunya, que «es beneficia» dels fons destinats a compensar l'assistència sanitària entre territoris. «Presenteu un saldo positiu, heu rebut gairebé nou milions d'euros d'aquest sistema», va dir.

Prem per veure més contingut per a tu