Segueix-nos a les xarxes socials:

Un de cada quatre espanyols fuma tabac, xifra superior a la mitjana europea

Una de cada quatre persones majors de 15 anys (25,3%) residents a Espanya fuma tabac, una dada que se situa lleugerament per sobre de la mitjana del 24% del conjunt de la Unió Europea (UE), segons dades publicades per l'oficina d'estadística comunitària, Eurostat.

Espanya compta amb un 23% de fumadors habituals i amb un 2,4% d'ocasionals, segons revela l'estudi amb dades de 2014. Es col·loca així entre Romania i Holanda, al voltant de la mitjana comunitària i allunyada dels països amb més assidus a la nicotina -Bulgària (34,7%) i Grècia (32,6%)- i també dels que compten amb menys fumadors, com Suècia (16,7%) i el Regne Unit (17,2%), segons l'informe.

El tabaquisme, que les autoritats europees qualifiquen com «un dels majors riscos sanitaris evitables a la UE i causant de nombrosos tipus de càncers i malalties cardiovasculars i respiratòries», registra major incidència entre els homes (28,7%) que entre les dones (19,5%).

A Espanya es repeteix aquesta proporció, amb un 30,4% d'homes que fumen diàriament enfront d'un 20,5% de dones. L'estudi es fixa també en el tabaquisme passiu i llança que més d'una cinquena part de la població de la Unió Europea (21,6%) s'exposa diàriament al fum dels cigarrets.

Prem per veure més contingut per a tu