Segueix-nos a les xarxes socials:

Faran visitable el campanar de Sant Pere de Besalú

Invertiran 49.754 euros en la reparació de l'escala, la balustrada de la torre i en millorar la zona de campanes

Faran visitable el campanar de Sant Pere de BesalúDdG

L'Ajuntament de Besalú, en el seu darrer ple, va aprovar la memòria valorada de la consolidació de la balustrada i sanejament de la coberta del campanar i absis de l'església de Sant Pere de Besalú. La inversió prevista és de 49.754 euros.

El projecte és per determinar els treballs necessaris per fer visitable la part alta del campanar. Pujar dalt del campanar i gaudir d'una vista elevada del nucli antic serà possible un cop estigui feta la reforma. Això no obstant, l'Ajuntament no ha precisat la manera com es faran les visites.

Pel que fa a la reparació, en primer lloc, la memòria preveu la reparació de l'escala d'accés ara en mal estat. Ara hi ha una escala de planta circular que arriba fins al peu del creuer (nau transversal de l'església). A partir d'aquí, s'ha de pujar per una altra escala que segueix l'estructura de la torre i arriba fins a la zona de les campanes. Des d'aquí, amb una escala de gat es pot accedir a una obertura practicada al sostre.

A partir d'aquí, ja s'accedeix a la coberta de la torre. És una coberta força plana i voltada per una balustrada. Es tracta d'un veritable mirador de Besalú i la rodalia, però ara està en males condicions.

La previsió és posar-hi una escala de cargol que faciliti l'accés a la zona superior. A dalt repararan les teules, arreglaran les balustres i posaran una passarel·la sobre la coberta.

La teulada també serà repassada. Canviaran les teules fetes malbé i hi netejaran la vegetació crescuda amb els anys. Hauran d'eliminar una figuera i les arrels.

A la part de la zona de les campanes preveuen el desmuntatge de les reixes actuals, la substitució de les peces de paviment trencades. Hi volen posar una barana de vidre que protegeixi els visitants de caigudes i protegeixi la balustrada situada a la zona interior de cada obertura.

També hi preveuen instal·lar un sistema de protecció contra els coloms.

Prem per veure més contingut per a tu