Segueix-nos a les xarxes socials:

La dona del propietari del locutori de Ripoll afirma que són «víctimes»

Salah El Karib assegura que els Mossos «l´han tractat molt bé» i que queda a la seva disposició per a qualsevol ajuda que necessitin. El jutge va deixar-lo en llibertat provisional perquè no s´han trobat indicis de la seva relació amb els terroristes

La dona del propietari del locutori de Ripoll afirma que són «víctimes»

Salah El Karib, un dels quatre detinguts després dels atemptats de Catalunya per ser el propietari del locutori de Ripoll on membres de la cèl·lula gihadista van comprar bitllets d´avió, va assegurar ahir que ha estat una víctima en tot el que ha succeït i que està en contra del terrorisme.

El Karib, de 34 anys, va sortir de casa seva, al carrer Pont d'Olot de Ripoll aproximadament a les 10.45 hores, i va entrar, amb el seu fill de dos anys en braços, en un vehicle monovolum aparcat davant la porta de casa seva. Va ser la seva dona, Halima, qui es va encarregar d´atendre els mitjans que feien guàrdia a la porta de la casa familiar. «Diu (Salah, el seu marit) que és una de les víctimes i no hi té res a veure» amb el succeït, va subratllar la dona d´El Karib, qui ja des del moment de la seva detenció divendres va assegurar que era «innocent». «Ell ho ha explicat tot a la policia, que ja han trobat que no té res a veure amb això i és el més important, i ho agraeix moltíssim al jutjat i als Mossos», va afegir.

En aquesta línia, va explicar que el seu marit li havia dit que «l'han tractat súper bé, que està molt content», i que està a disposició dels Mossos que per a qualsevol ajuda que necessitin. «Aquí estic», va afegir. Referint-se als atemptats, Halima va mantenir que «no hi tenim res a veure amb això, som víctimes», i va afegir: «nosaltres estem en contra del terrorisme».

Halima, va reconèixer que coneixien els joves terroristes «de vista perquè són del poble», i va assegurar que «sentim molt el que va passar a Barcelona». Segons ella, Salah El Karib està molt tranquil perquè els Mossos li han dit que no tenen res contra ell.

La dona del Karib va assegurar que seguiran vivint a Ripoll, on ell regenta un locutori des de fa quatre anys. «No tinc on anar i no hi tenim res a veure, jo em quedo aquí perquè soc una de les víctimes». Després d'atendre els periodistes a la porta del seu edifici, Halima va dir que l'estaven esperant i se´n va anar caminant cap al centre de la localitat.

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu va deixar ahir en llibertat Salah El Karib. El magistrat va decretar-ne la llibertat provisional després d'haver prorrogat la seva detenció 72 hores, fins que s´aclarís la seva participació en els fets amb la pràctica de més diligències. En l´acte de llibertat, el magistrat va constatar que no s´han trobat indicis de la seva relació amb els integrants de la cèl·lula terrorista. Tot i això, com a mesures cautelars li imposa l'obligació de comparèixer cada dilluns davant el jutjat, fixació de domicili i prohibició de sortir del territori nacional, per la qual cosa ha hagut de lliurar el passaport.

Prem per veure més contingut per a tu