Segueix-nos a les xarxes socials:

Una fira medieval sense baralles

Una fira medieval sense barallesjoan comalat

Les característiques lluites entre cavallers, així com qualsevol altra manifestació de violència, desapareixeran de la Fira Medieval Fantàstica Aloja que Banyoles celebra aquest cap de setmana. L'organització i la companyia Alma Cubrae, ànima de l'esdeveniment, ha esborrat del programa d'enguany els enfrontaments violents propis de l'època medieval amb l'objectiu d'expressar el seu «rebuig a la violència viscuda a Catalunya» durant la jornada del referèndum.

Els canvis en la novena edició de l'Aloja, que va començar ahir a les 5 de la tarda i es tancarà diumenge a dos quarts de 10 de la nit, només afecten els espectacles medievals de caràcter bèl·lic. Al llarg dels tres dies, a la plaça Major hi haurà un mercat medieval; al carrer Canal i a la plaça dels Estudis, un espai esotèric; o una escola de cavalleria, a la Muralla.

Entre les novetats més destacades d'enguany hi ha la recuperació del sopar medieval, que se celebra aquest vespre, i la incorporació del foc en alguns muntatges.

De les propostes d'avui, sobresurten una exposició de falconeria, les passejades en poni des de la Muralla i sortides per l'estany amb la barca Tirona, que també es faran avui i que començaran davant l'Oficina de Turisme.

A través de la Fira Medieval Fantàstica de Banyoles, la capital del Pla de l'Estany recularà uns quants segles, ja que els principals espais de la ciutat estaran ambientats i acolliran activitats pròpies de l'Edat Mitjana. La mostra està organitzada per l'Ajuntament de Banyoles amb la col·laboració de la Diputació de Girona, la companyia Alma Cubrae i M21eventos.

Prem per veure més contingut per a tu