Segueix-nos a les xarxes socials:

L'escola Vedruna de Palamós treballa les estructures construint maquetes de ponts

L'escola Vedruna de Palamós treballa les estructures construint maquetes de pontsvedruna

L'alumnat de tercer curs d'ESO del col·legi Vedruna de Palamós ha construït ponts, en una activitat complementària per treballar les estructures a l'assignatura de Tecnologia, que es poden contemplar a l'entrada del centre. Des de l'escola remarquen que els joves han creat ponts -en referència a la metàfora que s'utilitza per palar de l'acostament entre persones amb postures molt allunyades- i que les maquetes construïdes es corresponen a ponts d'armadura reals.

Per materialitzar-los, els alumnes van estudiar de quina manera els cossos poden suportar diferents tipus d'esforços o càrregues.

L'alumnat, en grups petits, va haver de triar un model de pont entre una llista de disponibles; en van buscar informació, sovint en anglès; van esbrinar com repartia les càrregues de compressió i de tracció -cada model de pont ho fa de manera diferent-; vanbuscar exemples de casos reals i, finalment, van construir la maqueta. El treball, fet abans de Nadal, es va acompanyar d'una memòria i una fitxa explicativa.

Prem per veure més contingut per a tu