Segueix-nos a les xarxes socials:

La unitat de Ginecologia Oncològica ha atès 652 pacients des del 2016

La incidència dels càncers d'ovari i de coll d'úter baixa any rere any mentre la de cos d'úter es manté estable

L'hospital Trueta de Girona va acollir la segona Jornada Científica de la unitat funcional de Ginecologia Oncològica (UFGO) on van presentar els darrers avenços en els càncers d'endometri, de cèrvix i d'ovari i es van presentar els resultats dels primers anys de funcionament de la unitat i els resultats de supervivència del càncer ginecològic a la regió de Girona. Aquesta unitat es va posar en marxa el febrer de 2016 i ha atès 652 pacients (266 el 2016, 305 el 2017 i 81 el 2018). D'aquestes, 453 van ser visitats per primera vegada a la UFGO perquè es tractava de nous diagnòstics o bé s'havien visitat en altres unitats abans.

Pel que fa als tipus de càncers diagnosticats per primera vegada i confirmats, en 153 casos es va tractar de tumors d'ovari; en 147, de cos uterí; en 114, de coll uterí; en 38 casos, de càncer de vulva o vagina, i en un cas, de placenta.

L'objectiu de la unitat és millorar la qualitat amb una porta única d'entrada compartida per totes les especialitats i assistència coordinada per tal d'atendre les pacients en un mateix temps i espai.

A la regió sanitària de Girona es diagnostiquen una mitjana de 40 tumors d'ovari a l'any (descens d'un 3% anual) i cada any moren 23 dones per càncer d'ovari (també amb un descens del 3% anual). La incidència dels càncers d'ovari i de coll d'úter disminueix any rere any, mentre que la de cos d'úter es manté estable. La supervivència, al cap de 5 anys del diagnòstic, augmenta en el cas dels tumors d'ovari i de cos d'úter, però disminueix en el del càncer de cèrvix.

Prem per veure més contingut per a tu