Segueix-nos a les xarxes socials:

Girona homenatja Lluís Companys en el 78è aniversari del seu afusellament

Girona homenatja Lluís Companys en el 78è aniversari del seu afusellamentmarc martí

Girona va retre ahir homenatge al president de la Generalitat entre els anys 1933 i 1940, Lluís Companys, coincidint amb el 78è aniversari del seu afusellament al castell de Montjuïc de Barcelona després d'un consell de guerra sumaríssim.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va presidir l'homenatge, al qual van assistir regidors i regidores del consistori gironí, com les portaveus d'ERC, M. Mercè Roca; de la CUP-Crida per Girona, Laia Pèlach, i del PSC, Sílvia Paneque, així com el delegat de Justícia de la Generalitat, Jordi Martinoy.

L'acte va tenir lloc a la plaça de Lluís Companys de la capital gironina, que compta amb un bust dedicat al president de la Generalitat, obra de l'escultor Josep Maria Subirachs.

«Aquest acte ens ha de fer recordar i pensar com n'és d'important i necessari lluitar per la defensa dels drets humans, les llibertats i la dignitat i vol ser un record, també, per a totes les persones que van ser víctimes del franquisme i les seves famílies», va subratllar Madrenas.

Prem per veure més contingut per a tu