Segueix-nos a les xarxes socials:

Serveis mínims d'entre el 25 i el 33% durant la vaga de metges dels CAPs

Les urgències d'atenció primària funcionaran al 100% els cinc dies. Metges de Catalunya també convoca a l'aturada de la setmana que ve el personal de la sanitat concertada

El sindicat Metges de Catalunya (MC) iMetges de Catalunya l'Institut Català de la Salut (ICS) de metges d'atenció primària que el sindicat ha convocat per a la darrera setmana de novembre, que consisteix en el 100% de la plantilla d'urgències i entre el 25% i el 33% de la resta. Van acordar serveis mínims del 25% en metges de família i pediatres per a les dues primeres jornades de vaga, i del 33% d'aquestes especialitats a partir del tercer dia amb la finalitat de «garantir l'assistència urgent durant l'horari habitual de cada centre», explica el sindicat.

Els serveis d'urgències funcionaran amb normalitat i treballarà tota la plantilla dels centres d'urgències d'atenció primària (CUAP), dels punts d'atenció continuada (PAC) i el Programa d'atenció domiciliària i equips de suport (Pades). També treballarà un de cada quatre professionals de ginecologia per a cada gerència territorial cadascun dels dies, que comportarà els serveis inajornables d'ecografia del primer i segon trimestre de l'embaràs i d'interrupció voluntària de l'embaràs farmacològica.

El servei d'odontologia tindrà uns serveis mínims del 25% per cada gerència territorial, que corresponen als serveis d'urgències.

Els centres penitenciaris tindran el 25% de la plantilla per categoria professional en els torns diürns i la totalitat dels treballadors durant els torns nocturns.

Amb el lema «Atenció primària, digna i respectada», el sindicat ha citat més de 5.700 facultatius de Catalunya a donar suport a una aturada general per exigir millores assistencials i laborals que frenin la «precarització progressiva» del primer nivell assistencial. A Girona estan cridats a sumar-s'hi 624 facultatius -entre metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs- de la vintena d'equips d'atenció primària que l'empresa pública gestiona a la demarcació i que presten servei a prop de 460.000 persones, el 66% de la població gironina.

D'altra banda, coincidint amb la mobilització a primària, MC també ha convocat una vaga de facultatius de la xarxa sanitària concertada amb el Servei Català de la Salut (CatSalut). L'aturada també tindrà lloc els dies 26, 27, 28, 29 i 30 de novembre i s'adreça als més de 10.000 facultatius catalans de 53 hospitals d'aguts, 86 equips d'atenció primària, 50 centres sociosanitaris i 25 de salut mental gestionats per les patronals Unió Catalana d'Hospitals, Consorci Associació Patronal Sanitària i Social i Associació Catalana d'Entitats de Salut.

Prem per veure més contingut per a tu