Segueix-nos a les xarxes socials:

Aquests són els 12 nous mestres artesans alimentaris gironis

Carnissers, cansaladers, forners, pastissers i formatgers, els artistes quotidians que cuiden de la nostra alimentació

Aquests són els 12 nous mestres artesans alimentaris gironisddg

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat va entregar aquest dimecres una sèrie de premis destinats als joves artesans del sector alimentari de Catalunya a l'Auditori de l'ONCE de Barcelona. En l'acte d'enguany, es van reconèixer els guanyadors de les edicions 2017 i 2018, ja que la celebració de l'any passat es va haver de suspendre per la situació política del país. Durant la celebració es van entregar 53 diplomes de Mestre Artesà Alimentari, concretament a 12 carnissers, cansaladers i xarcuters; 19 forners; 17 pastissers, 4 xurrers i 1 formatger. Del 2017, de la província de Girona es va reconèixer als carnissers, cansaladers i xarcuters Mireia Fàbrega de Santa Pau, Marcel Puigmal de Vilafant i Miguel Ángel Vara de Llívia; i als forners Jaume Cortada d'Agullana i Magdalena Tubert d'Olot.

Pel que fa al 2018, els diplomes van anar dirigits als carnissers, cansaladers i xarcuters Marc Clusells de Blanes, Eduard Gaviña de Palafrugell i Francesc Maynau de l'Estartit; al forner olotí Albert Ferres; i als pastissers Josep Maria Corominas.

Agricultura ha reconegut en la categoria de Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador als pastissers Jaume Viñallonga, de Montornès del Vallès, i a Maurici Cot, de Llinars del Vallès. En el decurs de l'acte, també es van lliurar 53 diplomes de Mestre Artesà Alimentari, dels quals 12 han estat per a joves de les comarques gironines.

Millors joves artesans

El Premi Millor Jove Artesà Alimentari Innovador es va entregar a Jaume Viñallonga, corresponent al guardó de 2017, i a Maurici Cot pel 2018. Viñallonga atribueix a la pastisseria artesana un punt afegit de qualitat que la diferencia del producte industrial. Per la seva banda, als 23 anys a Cot li van diagnosticar intoleràncies severes al gluten i a la lactosa, de manera que durant els anys de recuperació, va investigar noves fórmules per adaptar la pastisseria a les necessitats de les persones amb aquestes intoleràncies.

Prem per veure més contingut per a tu