Segueix-nos a les xarxes socials:

Més de 900 gironins aspirants a mosso fan el seu primer examen

A Girona, les proves es van concentrar a la UdG i a tot Catalunya s'hi han presentat 9.024 persones per 750 places

Més de 900 gironins aspirants a mosso fan el seu primer examenfoto: twitter tve

Fins a 9.024 aspirants a mosso o mossa d'esquadra van realitzar ahir el seu primer examen. A les comarques de Girona, s'hi han presentat més de 900 persones i opten al total de 750 places que va convocar la Generalitat.

Ahir es van realitzar els exàmens a la Universitat de Girona, en concret, a la Politècnica 2 del campus de Montilivi. Centenars d'aspirants van viure aquest primer dia amb nervis i esperança de convertir-se en un futur no gaire llunyà en nous policies.

Aquesta és la segona convocatòria d'oposicions del cos de Mossos d'Esquadra amb molts anys i ha de permetre començar a eixugar el dèficit d'efectius. Les que es van fer fa dos anys, enguany se'n veuran els resultats, amb uns 500 nous agents al carrer a partir del mes de juny. Llavors, des de les comarques de Girona es van inscriure fins a 750 persones que aspiraven a convertir-se en membres d'aquest cos integral de policial.

La d'ahir va ser una jornada en la qual els aspirants a Mossos d'Esquadra van haver de realitzar la primera prova que va consistir en una prova de coneixements i tests psicotècnics. Van haver d'estar durant prop de quatre hores fent aquesta primera prova i després, ja van poder tornar cap a casa.

A partir d'aquí, un cop se sapiguen els resultats en els pròxims dies d'aquesta primera fase de les oposicions, els que hagin superat el primer examen podran passar a fer la següent prova que és la física; llavors se'ls farà el pertinent reconeixement mèdic i l'última fase consisteix en una entrevista personal.

La necessitat de nou personal als Mossos d'Esquadra és un reclam de fa molts anys no només dels sindicats sinó ja des del mateix cos que veu que s'està envellint i en breu caldrà reposar moltes places de persones que en els pròxims anys es jubilaran i, a més, les necessitats actuals fan que calguin molts més agents al carrer.

Prem per veure més contingut per a tu