Segueix-nos a les xarxes socials:

Més de 700 escolars participen en el 32è Concurs de Murals de Sant Jordi de Blanes

En aquesta edició s'ha incorporat una categoria per commemorar els 700 anys de la Parròquia Santa Maria

Més de 700 escolars participen en el 32è Concurs de Murals de Sant Jordi de BlanesAJUNTAMENT DE BLANES

Blanes va viure al llarg de tot el matí d'ahir i fins al migdia la celebració de la 32a edició del Concurs de Murals al Carrer, que va comptar amb la participació de més de 700 escolars d'arreu del municipi, i també -fora del concurs- de membres de l'Associació KEDEM, que dona suport a joves i adults amb discapacitats intel·lectuals. Aquest és l'acte més multitudinari que s'organitza en aquesta població de la comarca de La Selva amb motiu de la Diada de Sant Jordi i que, a més a més, compta amb una llarga i arrelada tradició.

L'esdeveniment va tenir lloc al Passeig de la Mestrança, on els petits artistes, acompanyats de pares, mares i familiars, van repartir-se per pintar fins a una setantena de murals.

Durant els darrers anys el concurs ha estat estructurat en dues categories principals, la «A» per a nois i noies de 3r i 4t d'educació primària, de 8 a 10 anys; i la «B», de 5è i 6è de primària, d'11 i 12 anys d'edat. Com a novetat i només per a l'edició d'aquest 2019, s'ha introduït una nova categoria en commemoració pels 700 anys de la Parròquia Santa Maria. A més, per aquest motiu, a banda de la temàtica lliure que hi havia generalment per crear els murals, enguany s'hi ha afegit un tema específic relacionat amb aquesta efemèride.

Cap al migdia i una vegada finalitzat el concurs, es van destriar els guanyadors i guanyadores, comptant amb un jurat qualificador encapçalat per l'alcalde de Blanes i regidor de Cultura, Mario Ros, acompanyat del tècnic de l'Àrea de Cultura i Festes, Pere Box. També es va comptar amb la col·laboració de Judit Escayola, artista plàstica; Òscar Romero, de l'Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa; i Fina Albertí, en representació de la Comissió dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria.

Es van atorgar dues mencions especials, una per a cadascuna de les dues categories, a les composicions que millor van reflectir algun dels aspectes vinculats amb l'espai de la parròquia. D'altra banda, també es van triar dos primers premis en cadascuna de les categories «A» i «B».

Prem per veure més contingut per a tu