Segueix-nos a les xarxes socials:

Condemnat a vint-i-cinc anys per violar i intentar matar l'exparella a Sant Jordi Desvalls

La víctima treballava de cuidadora en una casa i l'acusat va entrar de matinada per atacar-la

L'Audiència de Girona ha condemnat a 25 anys, 7 mesos i 17 dies de presó l'acusat de violar i intentar matar la seva exparella a ganivetades a Sant Jordi Desvalls el 30 de juliol del 2017. Segons recull la sentència, la víctima i l'agressor havien estat parella durant catorze anys però, una setmana abans dels fets, la dona va trencar la relació perquè es va assabentar que una filla en comú havia denunciat l'home al seu país d'origen per abusos sexuals.

El tribunal conclou que l'home va entrar de matinada per una finestra de la casa on la víctima treballava com a cuidadora armat amb un ganivet i el va fer servir per atemorir-la i perpetrar l'atac. El condemnen per agressió sexual amb penetració, ús d'arma, intent d'homicidi i robatori amb violència i intimidació amb ús d'instrument perillós perquè li va robar el mòbil a la víctima.

La sentència de la secció 4a de l'Audiència de Girona considera provat que la víctima i l'acusat, originaris d'Hondures, van mantenir una relació durant 14 anys. Tenen dos fills en comú i una setmana abans dels fets ella es va assabentar que la seva mare, en nom d'una filla menor d'edat, havia interposat una denúncia contra l'home per suposats abusos sexuals.

«El 23 de juliol del 2017, la víctima dona per acaba la relació sentimental que mantenia amb l'acusat i el va fer fora del pis que compartien a Olot», afegeix el tribunal. La dona hi vivia els dies que tenia festa, però generalment residia a la casa de Sant Jordi Desvalls, on treballava com a cuidadora d'un home. Cap a la una de la matinada del 30 de juliol, la víctima estava a la seva habitació quan va veure un telèfon mòbil il·luminat. Aleshores, va obrir la llum i va veure que l'acusat era a la casa, on havia entrat per una finestra. Ambdós van discutir per la denúncia a Hondures.

Durant la disputa, l'acusat va treure un ganivet amagat als pantalons, va immobilitzar la víctima i li va col·locar l'arma al coll i a l'esquena mentre li deia «retira la denúncia o et mato». Després, li va dir a la dona que li fes un petó. Ella s'hi va negar, però l'acusat li va posar el ganivet a la zona costal, la va obligar a estirar-se al llit i la va violar. La sentència diu que, mentre l'agredia sexualment, el processat li deia «o et deixes o et mato».

A més de la presó, se li prohibeix apropar-se o comunicar-se amb la víctima durant 30 anys, 7 mesos i 17 dies i li imposen 10 anys de llibertat vigilada. També haurà d'indemnitzar la víctima amb 15.400 euros.

Prem per veure més contingut per a tu