Segueix-nos a les xarxes socials:

Tres entitats gironines en una plataforma contra els correbous

La iniciativa va sorgir després que un bou saltés la barrera durant la festa de Vidreres

Tres entitats gironines en una plataforma contra els correbousDdG

Nou entitats de Catalunya s'han agrupat en la plataforma Prou Correbous per tal de «lluitar contra el maltractament animal a les festes de Catalunya». Entre elles hi ha les gironines Lex Anima -Associació per a l'Ètica i el Progrés en el Tracte als Animals-, l'agrupació de Vidreres AVDA i la Fundació Fauna, entitat gironina que va liderar les curses de braus i del correbou d'Olot. La iniciativa ha vingut motivada, precisament, després que un bou saltés la barrera durant el correbou de Vidreres el passat 1 de setembre i causés dinou ferits abans de ser abatut a trets a la policia.

La plataforma es presentarà públicament el dia 15 de gener. Aquell dia, a banda de la lectura d'un manifest a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, es donaran a conèixer els resultats d'una enquesta d'opinió sobre els correbous feta entre ciutadans de Catalunya.

A banda de les tres entitats gironines, també formen part del grup coordinador la plataforma ADDA; FADDA i Libera! -que van liderar la plataforma Prou!, que el 2010 va acabar amb les curses de braus a Catalunya-, AnimaNaturalis, que ha denunciat els correbous a les Terres de l'Ebre, la Fundación Franz Weber, amb representació internacional i presència a Catalunya amb dierents projectes de protecció ambiental i animal, i Tots Som Poble, associació d'Amposta que es va constituir el passat estiu per visibilitzar que les festes a vegades son «segrestades» per part de les penyes taurines.

Prem per veure més contingut per a tu