Segueix-nos a les xarxes socials:

La comunitat peruana a Girona es prepara per a les eleccions del 26 de gener

La comunitat peruana a les comarques gironines s'està organitzant per a les eleccions al Congrés avançades al seu país previstes per al diumenge 26 de gener. El vot per als peruans i peruanes a l'exterior és obligatori des dels 18 fins als 70 anys, malgrat que la falta de participació no comporta la imposició de cap multa. A Girona ciutat, les votacions es portaran a terme a l'Estació Espai Jove el dia 26 entre les vuit del matí i les quatre de la tarda.

Per tal de poder exercir el seu vot, els ciutadans hauran de tenir el DNI en el qual apareixi la seva residència actual. En cas que hagin estat seleccionats com a membres de mesa (ja sigui com a titulars o suplents), l'assistència és obligatòria, de manera que no presentar-s'hi sí que comportaria el pagament d'una multa.

El padró electoral es va tancar el 30 de setembre de 2019. Per tant, des del Consulat General del Perú a Barcelona s'informa que tots els canvis de domicili realitzats en dates posteriors no es tindran en compte per a aquests comicis.

El president del Perú, Martín Vizcarra, va decidir dissoldre el Congrés per considerar que aquest no li havia donat prou confiança en dues ocasions. Per això, el dia 26 de gener els ciutadans del Perú hauran d'anar a les urnes de forma anticipada per escollir 130 nous parlamentaris que estaran en funcions fins al juliol de 2021, quan se celebrin les eleccions generals. En total, més de 24 milions de persones estan cridades a les urnes, de les quals més de 970.000 viuen a l'estranger. Per tal que puguin exercir el seu dret a vot, s'han habilitat 3.374 meses de sufragi en 79 països de cinc continents. El procés electoral començarà a la ciutat de Wellington (Nova Zelada) a la una del migdia del 25 de gener (hora i dia peruans) i acabarà a les set de la tarda del 26 de gener a San Francisco, als Estats Units.

A les eleccions s'hi presenten representants d'un total de 22 partits polítics, tenint en compte que els actuals parlamentaris poden repetir i que per tant alguns d'ells aspiren a tornar a resultar escollits. El seu mandat, però, serà breu, ja que només seran congressistes per un període d'any i mig.

Prem per veure més contingut per a tu