Segueix-nos a les xarxes socials:

El PSC denuncia el mal estat de la zona del Bosc de Tosca a Olot

Barraques, tancats i menjadors de gats són enumerats com a problemes de la zona al ple Fa set anys, la capital de la Garrotxa, les Preses i el parc natural van signar un conveni per fer un pla de millora

El PSC denuncia el mal estat de la zona del Bosc de Tosca a Olot

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Olot, Jordi Güell (JuntsxCat), en l'últim ple, es va comprometre a treballar tots els temes referents a la zona del Bosc de Tosca que estan dins del límit del terme municipal d'Olot. Güell va apuntar que s'havia reunit amb el director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa per prioritzar els problemes i posar-se a treballar. Alguns dels temes havien estat exposats, poc abans, pel portaveu del PSC, Josep Guix. El socialista havia enumerat barraques, tancats i menjadors de gats.

Guix va recordar l'existència d'un conveni entre els ajuntaments d'Olot i les Preses i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Havia explicat que els tècnics del parc i els tècnics municipals havien fet reunions amb els veïns d'Olot i les Preses que fan ús de la zona del Bosc de Tosca o hi tenen propietats.

Guix havia plantejat que el pla s'havia aturat fa uns anys i va demanar que es reiniciés. «Perquè aquesta peça és molt important», havia dit. També havia definit de molt lamentable el que veu la gent que travessa el carril bici per la zona del Bosc de Tosca.

L'estiu del 2014, fa set anys, els ajuntaments d'Olot, les Preses i el parc natural van establir un conveni per a la redacció d'un estudi per a la zona del Bosc de Tosca. El pla feia anys que era reclamat pels grups municipals d'ERC i del PSC a l'Ajuntament d'Olot.

Conveni

Un cop establert el conveni, els tècnics i els càrrecs electes van començar a fer reunions i a anar a consultar els propietaris i usuaris. La voluntat era trobar una unió de voluntats que servís per combinar els horts, el turisme i l'estudi del volcanisme en una zona repartida en un 70% dins dels límits de les Preses i en un 30% dins dels d'Olot. La zona està plena de tossols, uns petits pujols d'origen volcànic molt poc freqüents a Europa, grederes, bufadors i construccions de pedra seca. Aquesta riquesa està repartida en moltes propietats. Ara, el pla que defineix el model urbanístic d'aquest àmbit i els usos admesos i que reserva els terrenys per camins i parcs està quasi fet, però falta aprovar-lo i tornar-lo a portar al consens.

Prem per veure més contingut per a tu