Segueix-nos a les xarxes socials:

Càritas Garrotxa presenta iniciatives d'inserció al treball

La intenció és combatre la cronificació de la pobresa amb feines pont per arribar al treball convencional

Càritas Garrotxa presenta iniciatives d'inserció al treballfoto: ddG

Càritas Garrotxa i Ecosol, l'empresa d'inserció de Càritas Diocesana, fa pocs dies, van presentar als mitjans de comunicació dos projectes d'inserció laboral que desenvolupen des de fa uns mesos a Olot.

Es tracta dels projectes Cosidor i Missatgeria Sostenible. Els dos projectes han estat introduïts pel president de Càritas Garrotxa, Carles Oller.

Els dos projectes estan dins de l'àmbit de l'economia social solidària i es consoliden dia a dia. El taller dedicat a cosir ocupa tres dones, una encarregada i dues treballadores a temps parcial. Les dues treballadores van ser formades a l'organitzacio Anem x feina del col·lectiu d'empresaris catalants independents.

Confeccionen bosses amb teixits reutilitzats, sacs de cafè o teles procedents de donacions empresarials. Els productes que fan al taller els comercialitzen a través d'empreses col·laboradores.

L'altra iniciativa és un servei de missatgeria en bicicleta i tricicle elèctrics. És una manera de repartir sostenible, efectiva i amb pocs efectes en el trànsit a l'interior de la ciutat perquè necessita poc espai per aparcar.

El servei de missatgeria sostenible ocupa dues persones. De moment, treballa pel Consorci de Benestar Social de la Garrotxa i per l'Agència de la Innovació i el Desenvolupament de la Garrotxa. Està inspirat en els models de missatgeria sostenible que Càritas té implantats a Girona i Figueres.

La clau per a la inserció

El president de Càritas Garrotxa, Carles Oller, en diferents ocasions ha defensat que la clau per a la inserció de les persones en situació de pobresa cronificada és el treball.

La intenció de Càritas és establir treballs que serveixin de pont per poder integrar-se amb facilitat al mercal laboral convencional. Un cop aconseguit i consolidat el treball, les famílies surten de la pobresa cronificada.

Prem per veure més contingut per a tu