Segueix-nos a les xarxes socials:

El Govern demana «no abaixar la guàrdia» per evitar rebrots

El ministre de Sanitat defensa que l'ús adequat de les mascaretes és «imprescindible» per mantenir el «tallafocs» en l'expansió del coronavirus

El Govern demana «no abaixar la guàrdia» per evitar rebrotsballesteros/efe

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va demanar ahir a la ciutadania «no abaixar la guàrdia» davant els possibles rebrots que pot experimentar la pandèmia fins que no s'hagi desenvolupat la vacuna o un tractament eficaç per curar la malaltia covid-19.Fins llavors, va asseverar,el coronavirus «no marxarà».

Per aquest motiu, va recordar la importància de mantenir actius els «tallafocs» al SARS-CoV-2, amb mesures de distanciament, higiene, aïllar-se quan se sospitin dels símptomes, i utilitzar correctament la mascareta. «L'incendi segueix encès i un cop de vent pot tornar a fer cremar el bosc», va comentar Illa, en al·lusió als eventuals rebrots, durant la seva compareixença a la Comissió de Sanitat del Congrés dels Diputats.

L'oposició de grups parlamentaris de Vox i PP, per la seva banda, van retreure-li el canvi de criteri del govern respecte l'ús de mascaretes -obligatòries des d'ahir en els espais públics, fins i tot a l'aire lliure quan no sigui possible la distància de seguretat-, després de passar de «recomanables» a «obligatòries». Illa va al·legar que, en tot cas, el govern «sempre» ha recomanat l'ús de mascaretes, tot i que no substitueix altres mesures imprescindibles com la distància personal.

Prem per veure més contingut per a tu