Segueix-nos a les xarxes socials:

El ministre de Sanitat diu que es pot tenir una vacuna a la primavera del 2021

Salvador Illa pronostica que «molt probablement» durant el segon trimestre de l'any que ve hi hagi una o més vacunes contra la COVID-19

El ministre de Sanitat diu que es pot tenir una vacuna a la primavera del 2021acn

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va pronosticar ahir que en algun moment de l'any que ve, «molt probablement en el segon trimestre», estarà disponible una o diverses vacunes contra el nou coronavirus «amb garantia i qualitat suficient per poder ser administrada a la població».

El ministre va apuntar que aquests terminis podrien endarrerir-se «o també avançar-se si els processos van bé», però va situar l'horitzó temporal a la primavera del 2021 i va assegurar que els països de la Unió Europea s'estan coordinant per negociar conjuntament i repartir equitativament les vacunes.

En la seva intervenció en la clausura de la 29a Escola d'Estiu de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona, Illa va subratllar que mentre no arribi la vacuna o un tractament, la població s'ha d'acostumar a conviure amb el virus «sense por però amb respecte». «Hi ha brots i seguirà havent-n'hi», va insistir el ministre, que va emfatitzar en la necessitat de detectar precoçment i actuar amb rapidesa per controlar-los. «Mentre no tinguem una vacuna o tractament, hi haurà brots. Si som capaços d'actuar ràpidament no ha de preocupar-nos més del compte», va subratllar.

A més de la rapidesa, un factor que ha millorat des de l'inici de la pandèmia, el ministre va subratllar la importància d'actuar «amb contundència» per contenir els brots.

Prem per veure més contingut per a tu