Segueix-nos a les xarxes socials:

Baixen els contagis diaris a Girona, amb tan sols 22 de nous

Els hospitals gironins segueixen agafant aire després de rebaixar de 3 els ingressats, que ahir eren 24

Baixen els contagis diaris a Girona, amb tan sols 22 de nous· ICS

La Regió Sanitària de GironaAixí, el nombre de nous contagis detectats va ser molt més baix que la mitjana dels dies anteriors. Amb aquests, la xifra total des de l'inici de la pandèmia és de 9.284. També ha baixat el nombre de persones hospitalitzades respecte al balanç anterior. Actualment n'hi ha 24, 3 menys que el dia anterior. En canvi, el nombre de pacients en estat greu a l'UCI es manté en 10.

Després de cinc dies seguits en què el risc de rebrot havia agafat una tendència a l'alça, ahir va tornar a baixar. Se situa en 77,99, en nivells moderats. La velocitat de propagació del virus segueix per sobre de la barrera de l'1, marcant 1,11. Per territoris, la Garrotxa segueix registrant el risc de rebrot més elevat, seguida del Pla de l'Estany i el Gironès. En una situació completament oposada es troba el Ripollès, que segueix a la baixa i en el darrer balanç marcava un 16,75.

L'evolució a Catalunya

També baixen el nombre de nous contagis a Catalunya, que ahir va diagnosticar 557 positius nous tenint en compte totes les proves, 647 menys que en el balanç anterior. Amb aquests, la xifra total és de 114.994 casos. Als hospitals, al contrari que a Girona, hi ha 659 pacients ingressats, 17 més que en el balanç anterior, dels quals 130 a l'UCI, un més.

El risc de rebrot continua a Catalunya clarament a la zona vermella, ancorat des de fa alguns dies després d'estabilitzar-se, tal com van confirmar les autoritats sanitàries la setmana passada. Així, ha passat de 176,24 fa dues setmanes -del 25 al 31 de juliol- a 150,81 en fa una -de l'1 al 7 d'agost- i al valor actual de 146,72. El pic del risc de rebrot es va registrar el 23 de juliol en situar-se per sobre de 200. L'edat mitjana dels positius baixa una mica i torna a situar-se als 38 anys, mentre que era de 39 els últims dies.

En les darreres hores s'han reportat deu defuncions i el total de persones que han mort per coronavirus s'eleva a 12.899.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

Prem per veure més contingut per a tu