Segueix-nos a les xarxes socials:

El documental ‘Utopia Iogurt’ sobre La Fageda, al Festival de Cinema de Girona

Des del 2018 se segueix projectant amb èxit a festivals cinematogràfics d’arreu del món

El documental ‘Utopia Iogurt’ sobre La Fageda, al Festival de Cinema de GironaDdG

El documental ‘Utopia Iogurt’ dedicat a La Fageda, que se segueix projectant a diversos festivals d’arreu de món amb una gran acceptació, forma part de la cartellera de la 33a edició del Festival de Cinema de Girona que va arrencar aquest dimarts a Girona. 

El treball realitzat per la periodista amb arrels garrotxines Anna Thomson i per David Baksh, té un fil conductor molt clar i diferencial: la integració social. Es pot veure avui a l’Aula Magna de la Casa de la Cultura de Girona, a les 19 h.  

Estrenat l’any 2018, és una producció de Massa d’Or Produccions, De Ventós Films i Chimerica en coproducció amb TV3. Segueix durant més d’un any la vida de diverses persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental sever de La Fageda, amb l’objectiu de visualitzar que una feina amb sentit, pot millorar exponencialment la seva qualitat de vida.  

Amb aquest enfocament tan profund, la peça audiovisual transmet la part més humana del projecte social, posant les seves persones al centre i generant que l’espectador visqui l’essència i la filosofia de La Fageda en primera persona, empatitzant amb la seva gent i coneixent tot l’esforç que hi ha darrere un projecte que treballa amb una única missió: millorar la vida de persones de col·lectius vulnerables.  

El film recull la història de la lluita decidida del psicòleg i fundador de La Fageda, Cristóbal Colón, per fer realitat la seva visió radical de com cal tractar les persones en situació de vulnerabilitat mitjançant la seva integració en un negoci d’èxit. 

El documental ja ha tingut presència a 15 festivals cinematogràfics d’arreu del món i ha rebut una gran acceptació per part del públic i dels crítics. De fet, el passat 2 de novembre, va rebre una menció especial a l’Evolution Film Festival de Mallorca dins de la categoria de ‘International Documentary’.  

A més a més, el pròxim 30 de novembre, serà el documental de la cloenda del Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona (Inclús). Es tracta d’una iniciativa de l’Associació Inclús que promou obres audiovisuals amb la finalitat de donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat des d’un punt de vista diferent i sensibilitzar al públic en general sobre la diversitat i la inclusió. 

Sobre La Fageda 

La Fageda és un projecte social amb estructura empresarial sense ànim de lucre, situat al cor del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Ofereix un treball real i digne a persones en situació de vulnerabilitat a través de diverses activitats productives (làctics, gelats i melmelades) i prestació de serveis com la jardineria. L'organització, sense ànim de lucre, creada pel psicòleg Cristóbal Colón, complirà quaranta anys l'any vinent. 

Prem per veure més contingut per a tu