Diari de Girona

Diari de Girona

Detingut per l’assassinat de la seva parella de 21 anys a Campdevànol

Els Mossos d’Esquadra treballen amb la hipòtesi que és un cas de crim masclista

Els Mossos ahir al vespre a fora del pis on s’ha trobat la jove. | JORDI REMOLINS

Un home presumptament ha matat la seva parella a Campdevànol. Es tracta d’una jove de 21 anys que ahir va aparèixer morta al domicili on vivien. Els Mossos d’Esquadra investiguen l’homicidi amb la hipòtesi que seria un crim masclista. Ahir mateix van detenir al presumpte autor dels fets. Es tracta de la parella de la víctima, un home de 36 anys, veí de la població i que compta amb antecedents policials, relacionats sobretot amb tràfic de drogues.

El Servei d’Emergències Mèdiques és qui va alertar la policia de la localització de la difunta després de rebre una trucada a primera hora de la tarda al 112, cap a dos quarts de tres. La jove era veïna de la població. Arran dels fets, a lloc s’hi van desplaçar Mossos de Ripoll que en primer terme no veien clares les causes de la mort. Després es van activar els Agents d’Investigació Criminal (AIC) que lideren les indagacions i a la tarda, la comitiva judicial. El forense haurà de determinar la causa de la mort amb l’autòpsia que se li practicarà a l’Institut de Medicina Legal i Forense de Girona. La policia juntament amb la Comitiva Judicial van acabar confirmant amb el pas de les hores que les ferides que té la jove són compatibles amb una mort violenta. La jove no presentava signes «molt evidents» de violència perquè la mort no seria recent: podria fer dies que la jove estava morta. El cadàver presentava alguns cops per tot el cos, segons fonts pròximes al cas.

El centre del poble

La troballa del cadàver es va fer poc després de les tres de la tarda en un pis del carrer Puntarró, al centre de la població. Poc després, els Mossos van detenir la seva parella, que viu al pis amb la seva mare i la difunta.

Els Mossos en arribar li van demanar per com havia mort, però les explicacions no concordaven amb l’escena amb la qual s’havien trobat i van seguir indagant. Finalment, després de prendre-li declaració, el van considerar el presumpte autor de la mort de la jove.

A l’espera de l’autòpsia, els Mossos treballen amb la hipòtesi que l’home és qui ha matat la dona a casa seva. El presumpte homicida té 36 anys i té dos fills amb una altra parella, de qui està separat. El jutge instructor del cas de Ripoll ha decretat el secret de sumari. La jove no havia estat atesa mai per violència masclista pels serveis socials de l'ajuntament de Campdevànol.

En aquesta població del Ripollès fins ahir era la festa major.

Aquest crim és el cinquè de l’any a les comarques gironines. En cas de confirmar-se que és masclista, seria el segon cas d’enguany en l’àmbit de la parella a les comarques de Girona.

Compartir l'article

stats