Segueix-nos a les xarxes socials:

Localitzen un exemplar de coipú al tram mitjà del riu Tordera

Localitzen un exemplar de coipú al tram mitjà del riu TorderaDdG

Un exemplar de coipú, un rosegador semiaqüàtic invasor procedent de l’Amèrica del Sud, ha estat localitzat al tram mitjà del riu Tordera, entre Sant Celoni i Sant Feliu de Buixalleu (la Selva). Segons ha informat el 9 Nou, la troballa l’ha fet l’ecòleg investigador de la Universitat de Barcelona i de l’Observatori Rivus Arnau Tolrà, que ja ho ha notificat als Agents Rurals i al departament d’Acció Climàtica.

Es tracta d’una espècie que, en els darrers anys, s’ha anat estenent de forma progressiva per les conques de la Muga, el Fluvià i el Ter.

Aquest exemplar de coipú a la Tordera s’ha pogut detectar gràcies a dues càmeres diferents de fotoparany situades a la llera del riu, que són les que s’utilitzen per al programa de seguiment de la llúdriga. Després d’haver obtingut les imatges, també s’han detectat petjades a la zona.

L’arribada d’aquesta espècie invasora pot tenir un impacte sobre l’entorn natural. Es tracta d’un animal herbívor que, en cas d’establir-se amb un volum important, pot perjudicar la vegetació de ribera.

Tot i això, aquest no és el primer cop que es detecta la presència del coipú a la Tordera. Ja n’hi havia hagut durant els anys 70, procedents d’una granja pelletera de la zona de la qual es van escapar exemplars.

Prem per veure més contingut per a tu