Segueix-nos a les xarxes socials:

Conscienciar dels riscos de la intel·ligència artificial i l'ús massiu de dades personals des de les biblioteques

Centres gironins acolliran fins a finals d'any activitats per apropar la ciutadania aquestes temàtiques

Conscienciar dels riscos de la intel·ligència artificial i l'ús massiu de dades personals des de les bibliotequesAutoritat Catalana de Protecció de Dades

Biblioteques gironines acolliran diverses activitats en el marc del projecteQui ets? Dades que parlen de tu” que tenen com a objectiu d'apropar a la ciutadania la cultura de la privacitat i fer pedagogia sobre la importància de preservar la informació personal. Aquesta iniciativa està impulsada conjuntament per l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) i Biblioteques Públiques de Catalunya

El projecte, presentat el passat mes de gener en el marc del Dia Europeu de la Protecció de Dades, inclou prop d'una desena d'activitats lúdiques i educatives per a infants, joves i adults, que itineraran durant tot el 2023 per tot Catalunya.

La primera activitat es farà aquest dimarts a Sabadell però el projecte contempla activitats que es mouran pel territori.

A partir del 23 de maig aterraran a les comarques gironines. La primera biblioteca escollida és la deSalt i s'hi farà un taller de lectura anomenat La cotorra. És un contacontes per a infants d’entre 7 i 11 anys, que té com a protagonistes una cotorra i un falcó. Les històries serveixen per conscienciar els infants dels riscos de compartir dades amb altres persones. Després de la lectura dinamitzada del conte, es fa un petit debat per a la reflexió conjunta. El projecte també passarà per les biblioteques de Girona i Ripoll fins al mes de novembre.

Les activitats programades a partir d'aquesta primavera inclouen espectacles, tallers de lectura, cinefòrums, videocontes i jocs per a infants. A més d'aquestes ja programades, el calendari s'anirà actualitzant progressivament, amb prop d'una vintena d'activitats més en una dotzena de biblioteques.

Prem per veure més contingut per a tu