Segueix-nos a les xarxes socials:

Invertiran 11,2 milions d’euros als ports de la Costa Brava fins al 2027

Roses i Palamós concentren prop del 40% de les inversions de Ports de la Generalitat a la Costa Brava

Invertiran 11,2 milions d’euros als ports de la Costa Brava fins al 2027Ports de la Generalitat

Ports de la Generalitat, que preveu una inversió de 30 milions d’euros fins als 2027 en els ports que són de competència de la Generalitat. A les instal·lacions de la Costa Brava s’hi executaran projectes per valor d’11,2 milions d’euros. Els ports de Roses i el Palamós seran els que rebran més inversions. «El nostre objectiu és incrementar el compromís ambiental dels ports, la promoció de la seva activitat i la seva integració al territori, a les trames urbanes», va dir la consellera de Territori, Ester Capella.

Distribució de les inversions als ports gironins

Inversions als Ports de la Costa Brava 2024-2027

La directora general de Ports de la Generalitat, Annabel Moreno i Nogué, va explicar que el Pla dona prioritat a la inversió en infraestructures per reforçar la protecció i el recer dels ports i per adequar aquestes infraestructures portuàries a l’emergència climàtica, així com a accions per mitigar la petjada ecològica. El segon segment d’inversió ha de potenciar la sinergia port-territori, millorant la connexió i integració entre els ports i les ciutats i creant espais comuns d’ús públic que facilitin l’intercanvi d’activitats i fomentin la dimensió social dels ports. Altres capítols d’inversió aniran destinats al suport al sector pesquer; la promoció de la nàutica esportiva i d’esbarjo, l’impuls al sector comercial i al transport de viatgers i l’impuls al sector industrial i tècnic de drassanes i varadors.

Aquest és el detall de les inversions a tots els ports de la Costa Brava

Inversions al Port de Llançà 2024 2027

Inversions al port del Port de la Selva 2024 2027

Inversions al Port de Roses 2024 2027

Inversions al Port de l'Escala

Inversions al Port de l'Estartit

Inversions al Port de Palamós

Inversions al Port de Sant Feliu de Guíxols

Inversions al Port de Blanes

La directora general de Ports de la Generalitat, Annabel Moreno, recorda que Ports de la Generalitat s'autofinança a través de diverses vies, com les taxes i tarifes per servies; les taxes i cànons per a concessions i autoritzacions administratives; l'alineació d'actius fixes; crèdits, préstecs i altres operacions financeres, subvencions i transferències i productes de règim sancionador. Els ingressos són de caràcter finalista i es destinen a la inversió de les infraestructures portuàries.

Uns 14.000 amarradors a la Costa Brava

Actualment, a partir de dades de finals de desembre, Ports de la Generalitat disposen de 27.439 amarradors, dels quals 1.788 es gestionen de forma directa. Una quarta part, a més, tenen una eslora inferior als vuit metres i la meitat es concentra en ports de la Costa Brava.

Pel que fa la vessant de les mercaderies i el sector pesquer, durant el 2023 va moure 1,2 milions de tones i va rebre 179 vaixells, va donar servei a 582 embarcacions pesqueres de 15 llotges, que en total van registrar 14.814 tones de peix amb un valor de venda de 81,2 milions d'euros; i a 52.396 creueristes i 287.644 passatgers de vaixells turístics locals.

Dees del punt de vista industrial els ports que van concentrar més activitat -un 80% del total- van ser els d'Arenys de Mar (33%), Sant Feliu de Guíxols, l'Escala i La Ràpita -tots ells amb un 12%- seguit de Roses (11%).

Prem per veure més contingut per a tu