Entren en servei la videovigilància a set pobles de la Garrotxa

El Consell Comarcal ha instal·lat lectors de matrícules a punts estratègics per millorar la seguretat

Les càmeres a les Preses.

Les càmeres a les Preses. / Consell Comarcal de la Garrotxa

Redacció

Redacció

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha posat en funcionament els tretze lectors de matrícules en set poblacions de la Garrotxa que han de servir per millorar la seguretat sobretot en polígons d’activitat. El projecte del Consell Comarcal ha tingut un cost de 166.474 euros i el financen els ajuntament implicats. 

En concret s’han situat dues cameres a les Planes d‘Hostoles, les Preses, la Vall de Bianya i Sant Jaume de Llierca. Sant Joan les fonts en té tres, i Besalú i Maià de Montcal una. 

Els lectors pretenen donar cobertura als accesos als nuclis de les poblacions, així com també ajudar en les tasques de vigilància dels polígons industrials i d’activitat econòmica, punts especialment sensibles a la delinqüencia. 

El president del Consell Comarcal, Santi Reixach, remarca que serviran «per vetllar per la seguretat ciutadana i poder donar suport a les tasques policials en aquest àmbit, oferint un nou mitjà». Afegeix que «es podran identificar vehicles sospitosos o matrícules buscades pels cossos de seguretat». Estaran connectats al sistema operatiu dels Mossos d’Esquadra perquè es puguin consultar les imatges en cas que els sigui necessari.