Segueix-nos a les xarxes socials:

La NASA compleix mig segle d'avenços en l'exploració espacial

Una de les missions de la NASA és que l'home trepitgi el planeta Mart abans d'arribar al segle d'existència

La NASA compleix mig segle d'avenços en l'exploració espacialnasa

La NASA compleix 50 anys amb la mira posada a tornar a posar un home a la Lluna els anys vinents, portar-lo a Mart i més enllà abans d'arribar al segle d'existència. Els plans per aconseguir-ho estan en marxa malgrat limitacions pressupostàries i desastres que no han impedit a l'Administració Nacional d'Aeronàutica i de l'Espai (NASA) mantenir el lideratge de ?l'exploració espacial. El 29 de juliol de 1958 el president Dwight Eisenhower va promulgar la Llei d'Aeronàutica i de l'Espai, que va crear la NASA, en resposta al llançament del satèl·lit soviètic Sputnik l'octubre de 1957. En plena Guerra Freda, la proesa soviètica va generar als EUA el temor a perdre el seu lideratge tecnològic aconseguit després de la II Guerra Mundial. Tot i així, la iniciativa del general Eisenhower va ser modesta als seus inicis i la NASA va mancar en els seus primers anys de l'empenta que li donarien després els presidents John F. Kennedy i George W. Bush.

Malgrat el seu títol altisonant, la NASA tenia només quatre laboratoris i 80 empleats sota la direcció de Werner von Braun, un científic que va ajudar a Adolfo Hitler a desenvolupar els coets que van ploure sobre Londres durant la II Guerra Mundial.

Però aquesta austeritat va durar poc i al 1961 el president Kennedy va demanar al Congrés l' enorme suma de 1.700 milions de dòlars per a un projecte per a molts irrealitzable: portar a l'home a la Lluna abans de 1970.Malgrat els fracassos inicials, el maig de 1961 Alan Shepard es va convertir en el primer astronauta a arribar a l'espai. El seu vol suborbital va ser de a penes 15 minuts, però en menys d'un any era seguit per John Glenn qui, el febrer de 1962, va ser el primer nord-americà a completar una òrbita terrestre.Per als experts, el viatge solitari de Glenn per la ingravidesa va posar fi a l'amenaça soviètica i va instal·lar els EUA en el lideratge.

Prem per veure més contingut per a tu