Segueix-nos a les xarxes socials:

Diversos pobles gironins s'ompliran d'actes durant la Setmana de la Ciència

Platja d'Aro, Blanes, Ripoll, Olot i Girona se sumen a aquestes jornades, que comprendran un total de 400 activitats a tot Catalunya

Del 14 al 23 de novembre, tot Catalunya celebra la 13a Setmana de la Ciència. A les comarques gironines, són moltes les poblacions que s'adhereixen a les jornades, que enguany tenen com a temàtica principal la Terra. Això és així en tant que aquest 2008 se celebra l'Any Internacional del Planeta Terra.

A les nostres comarques, s'hi sumen diverses poblacions. Pel que fa a Castell - Platja d'Aro, organitza quatre propostes gratuïtes. Entre aquestes, hi destaca la instal·lació d'un planetari audiovisu a la Biblioteca Mercè Rodoreda. És una proposta adreçada al públic infantil, i s'hi projectarà la pel·lícula La Terra. El dissabte 15, es farà una visita guiada al nucli històric de Castell d'Aro, que passarà pel castell de Benedormiens, l'església de Santa Maria i el Museu de la Nina amb un fons de 800 peces de totes les èpoques i de tot el món. La tercera activitat és un taller de realització de blocs personals adreçat a joves i adults a la Biblioteca, i finalment es farà la presentació, també en aquest espai, del llibre Els Ponts de la col·lecció dels Quaderns de la Diputació de Girona, a càrrec del periodista Joan Trillas, i amb presència dels autors, J. Víctor Gay i Carlus Gay i Puigbert.

A Blanes, el jardí botànic Marimurtra també se suma a la iniciativa, amb dues exposicions - La biodiversitat del planeta: obrim els ulls a la natura i Els colors ocults de la natura -. També s'ha programat diverses activitats adreçades bé a la població escolar, bé al públic en general, com la conferència El planeta Terra: les plantes i l'home que impartirà el nou director científic de la Fundació Carl Faust, Dr. Josep Antoni Rosselló.

Ripoll també se suma a les activitats a través de diverses visites organitzades pel seu Museu Etnogràfic. Seran al museu industrial del Ter, a Manlleu; una visita teatralitzada que porta per títol L'esperit del Ter, i una altra a la Farga Rossell d'Andorra. També a Olot s'organitzen diversos actes: com una visita guiada gratuïta al Museu dels Volcans i al jardí botànic de vegetació natural olotina del Parc Nou. El divendres 21 també es farà una conferència, sota el títol És global l'abast de la crisi ecològica?

A Girona s'organitzaran actes durant tota la setmana; per donar-hi el tret de sortida, aquest divendres l'auditori de l'edifici Giroemprèn del Parc Científic de la UdG acollirà la inauguració oficial, amenitzada amb l'obra de teatre de ciència-ficció Opció B, de La Guapa Teatre. A més de les activitats que es presentaran divendres, val a dir que l'exposició Ciència recreativa de La Fontana d'Or també s'emmarca en aquesta setmana, amb visites guiades a aquesta peculiar mostra que combina ciència i amenitat.

Prem per veure més contingut per a tu