Segueix-nos a les xarxes socials:

Abans de quedar en mans de Salamanca

Les fotos d'Agustí Centelles s'exposen a Lloret

Una setantena d'imatges històriques decoren fins a finals d'agost la sala de l'Antic Sindicat

Les fotos d'Agustí Centelles s'exposen a LloretAgustí Centelles,VEGAP,CDMH

Una setantena de fotografies originals d'Agustí Centelles, entre elles algunes de gran càrrega dramàtica i d'alt valor històric, s'exhibeixen fins al 29 d'agost a la sala d'exposicions de l'Antic Sindicat, a Lloret de Mar.

Aquesta exposició, comissariada per Carlos Herrero, és una iniciativa del Rotary Club lloretenc. Els germans Centelles, fills de l'autor de les fotos, s'han avingut a cedir-les gratuïtament. Els germans Centelles poden disposar durant dos anys de les col·leccions de positius sobre paper que conserven, abans que tots els drets quedin en exclusiva a mans de l'Archivo de la Memoria Historica de Salamanca, entitat que ja disposa dels negatius de Centelles, després de la polèmica venda impulsada pel Ministeri de Cultura, frustrant les negociacions que duia a terme la Generalitat.

Aquesta exposició de Lloret quedarà inaugurada avui a les vuit del vespre. S'ha confirmat la presència a l'acte de Sergi Centelles, que va explicar ahir a aquest diari que, en cas de ser preguntats per la polèmica, repetirà l'argument que es va actuar per aconseguir la "millor gestió de l'obra del pare".

A l'octubre, a la Fontana d'Or

Segons Sergi Centelles, a l'octubre, el Centre Cultural de Caixa Girona-La Fontana d'Or exhibirà més de tres-centes fotos de Centelles, la mateixa exposició que es va fer a la Virreina de Barcelona el 2008.

Aquest estiu hi ha exposicions Centelles, simultàniament, a Lloret de Mar, Elx, València i Valladolid.

Centelles es va exiliar a França l'any 1939 i es va endur les imatges que considerava més rellevants i comprometedores. Malgrat passar per camps de refugiats, l'any 1976 va poder retornar a Barcelona amb la maleta dels valuosos negatius fotogràfics. Va morir el 1985.

Prem per veure més contingut per a tu