Segueix-nos a les xarxes socials:

Premi Joaquim Ruyra

Una noia de 24 anys obté el Recull de narració abordant la soledat que és compartida

Ricard Biel guanya el premi de periodisme analitzant llenguatge i engany, i Xavier Jové el de Retrat Literari recuperant la "Liliana" d' Apel·les Mestres

Una noia de 24 anys obté el Recull de narració abordant la soledat que és compartidadiari de girona

Alba Dalmau i Viure (Cardedeu, 1987) va guanyar ahir el Premi Joaquim Ruyra de narració amb Vonlenska, una trama ambientada Reykjavík (la capital d'Islàndia) i on aborda el concepte de soledat compartida a partir de tres personatges (un noi, una noia i una persona adulta). La quaranta-setena edició d'aquests guardons, amb la deliberació del jurat feta pública ahir al migdia a Blanes, ha premiat dos gironins. Llenguatge en política i desafecció és el títol de l'assaig amb què Ricard Biel i Albiol (Badalona, 1970 però resident a Girona ciutat) s'ha emportat el Salvador Reynaldos de Periodisme. I Xavier Jové i Lagunas (Figueres, 1959) ha estat mereixador del Rafel Cornellà de Retrat Literari recuperant Liliana, segurament, l'obra més rellevant de l'escriptor i il·lustrador Apel·les Mestre (Barcelona, 1854-1936).

El Premi Benet Ribas de Poesia va ser per David Jiménez i Clot (Sant Celoni, 1987) amb L'escata i el vers, un poemari resultat de tres anys de treball. Finalment, el Premi Josep Ametller de Teatre va recaure en Alexandre Ballester i Moragues (Gavà, 1933, però resident a Sa Pobla, Mallorca), que no va poder assistir a l'entrega dels guardons per motius de salut. Ballester, que va enviar un correu electrònic d'agraïment pel premi i, alhora, per demanar protecció pel "nostre teatre), tracta, a I passen les tempestes, la diferent consideració que tenen les infidelitats masculina i femenina. En el sentit que, en el primer cas, estan molt més acceptades socialment que en el segon. L'autor és un dramaturg ja premiat -entre d'altres, Premi Ramon Llull de 2005 i Premi Bartomeu Oliver, concedit per l'Obra Cultural Balear el 2009- i, des de 1968, és el cronista oficial de Sa Pobla, municipi d'uns 13.000 habitants situat a uns 40 quilòmetres de Palma. El lliurament dels Recull es va fer en un dinar al restaurant Montferrant i va tornar a tenir la presència de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, que ja hi havia assistit com a cap de Govern. Van acompanyar-lo l'alcalde, Josep Trias, i el delegat del Govern, Eudald Casadesús.

Prem per veure més contingut per a tu