Segueix-nos a les xarxes socials:

Pendents del cel per si alguna cosa cau

Un satèl·lit artificial de la mida d'un autobús es precipitarà durant el dia d'avui en algun indret de la superfície terrestre no concretat, però els científics asseguren que les probabilitats que algú resulti afectat són molt remotes

Pendents del cel per si alguna cosa caunasa/reuters

L'Agència espacial nord-americà (NASA) va descartar ahir que el satèl·lit artificial que avui es precipitarà sobre la Terra caigui sobre l'Amèrica del Nord, tot i que encara no pot precisar el lloc de l'impacte. "El reingrés s'espera durant la tarda del 23 de setembre hora de l'est d'estats Units", indica un comunicat de l'agència, corresponent a la nit o a la matinada a Catalunya. "El satèl·lit no estarà en trajectòria sobre l'Amèrica del Nord en aquest període", afegeix. Segons l'agència, "és encara massa aviat per predir l'hora i el lloc de reingrés amb més certesa, però les prediccions seran més precises en les pròximes 24 hores".

Probabilitat: 1 entre 3.200

La probabilitat que alguna de les restes del satèl·lit d'Investigació de l'Alta Atmosfera (UARS) colpegi una persona és molt remota, segons l'agència espacial nord-americana, que la xifra en una entre 3.200. L'enginy pesa 5.675 quilograms i té la mida d'un autobús.

De moment, només es coneix que l'artefacte espacial impactarà en les latituds situades entre el nord del Canadà i el sud de Sud-amèrica, una àrea que inclou la major part del planeta -també tot Europa i dins d'ella, Catalunya-, ja que és molt difícil estimar amb precisió quan arribarà a la Terra un satèl·lit fora de control.

Això és així perquè qualsevol petit canvi en l'hora de reingrés del satèl·lit a l'atmosfera es tradueix en milers de quilòmetres de diferència pel que fa al lloc de l'impacte.

Estava previst que el satèl·lit arribés a finals de setembre o principis d'octubre, però la seva caiguda s'avançarà a causa del fort augment de l'activitat solar la setmana passada.

Els científics de la NASA calculen que el satèl·lit s'esmicolarà en entrar a l'atmosfera i que almenys 26 grans peces de l'enginy sobreviuran a les altes temperatures del reingrés i cauran sobre la superfície de la Terra.

Prem per veure més contingut per a tu