Segueix-nos a les xarxes socials:

CaixaForum proposa un bany en els clàssics perquè la crisi també és de valors

Laura Borràs inicia demà a Girona un cicle de grans mestres de la literatura amb "Èdip Rei", un dilema apte només per a valents

CaixaForum proposa un bany en els clàssics perquè la crisi també és de valorsdiari de girona

Molts títols emblemàtics de la literatura s'han convertit en clàssics perquè amb el pas dels segles no perden la seva vigència. El CaixaForum Girona recupera a partir de demà alguns dels escriptors clàssics més destacats a través del cicle de conferències Clàssics moderns, de l'11 d'abril al 9 de maig. Aquesta és una activitat gratuïta els dimecres a les 19 hores.

La professora de Literatura Comparada de la Universitat de Barcelona Laura Borràs acostarà el públic a escrits i simbologies que haurien de formar part del bagatge cultural més bàsic. En són alguns exemples la immolació conscient d'Èdip, una de les mostres de valor més poderoses de la nostra cultura. També la de Gregor Samsa, que constitueix una bella forma de l'extermini consentit i altruista. Entremig, es proposarà descobrir la força d'una pinzellada en l'acte creatiu i com una cançó pot canviar tota una vida. La primera conferència tindrà lloc demà: Una introducció a la lectura. Vigència i actualitat dels clàssics. En ella es reivindica més que mai la cultura dels clàssics, ja que la crisi econòmica és també una crisi de valors.

Èdip Rei de Sòfocles: una tragèdia del coneixement és el títol del dia 18 d'abril. El dilema d'Èdip el situa entre l'autoengany i el manteniment de la hipocresia social, però també en el dilema de l'esgarrifosa experiència de saber la veritat i el risc de perdre-ho tot a la vida. La decisió només és apta per a valents i per a honestos: tot un aprenentatge.

El 25 d'abril es tractarà L'obra mestra desconeguda de Balzac: creació i destrucció. Quan s'acaba un quadre?. El 2 de maig el títol és 'Els morts' de James Joyce: literatura i música. El 9 de maig serà el torn de La metamorfosi de Kafka: de metamorfosis i transformacions.

Laura Borràs és doctora en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona i llicenciada en Filologia Catalana per la mateixa universitat. També és professora de Literatura Comparada i directora acadèmica del Màster en Literatura en l'era digital a la Universitat de Barcelona.

Prem per veure més contingut per a tu