Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Acadèmia de Cinema Espanyola homenatja Pere Portabella en un cicle

El Premi Gaudí d'Honor presentarà a Madrid "El pont de Varsòvia", i també es projectarà "Umbracle"

L'Acadèmia de cinema espanyola rendeix homenatge a Pere Portabella, distingit aquest any amb el Premi Gaudí d'Honor. És per aquest motiu que demà, després de la projecció d'El pont de Varsòvia, amb els actors Carme Elías, Paco Guijar, Jordi Dauder i Josep Maria Pou, el cineasta figuerenc mantindrà un col·loqui amb el públic a Madrid.

Dins del cicle dedicat a Portabella, que s'ha organitzat amb la col·laboració de l'Acadèmia catalana, també es projectarà Umbracle, una pel·lícula que compta amb Christopher Lee i Jeannine Mestre dins el seu repartiment.

Al seu torn, a Barcelona serà homenatjada l'últim Premi Goya d'Honor, Josefina Molina (Còrdova, 1936). La guionista i directora de pel·lícules com El camino La Lola se va a los puertos serà rebuda pels membres de l'Acadèmia de Cinema Catalana i es projectarà Función de noche.

Aquest doble homenatge als dos creadors ha resultat d'un acord entre les dues acadèmies, segons el qual s'ha arribat al compromís de promocionar els premis ?honorífics que concedeixen cada any.

Pere Portabella, nascut a Figueres el 1929, és autor de nombroses pel·lícules com Viridiana, El sopar, Acció SantosVampir-Cuadecuc, que porten la seva particular firma creativa, lluny de les estructures convencionals. És per aquest motiu que les seves obres, a banda de les sales de cinema, s'han pogut veure a museus com al MoMA de Nova York, on també se'l va homenatjar. El seu últim treball, El silenci abans de Bach, es va estrenar el 2007.

Prem per veure més contingut per a tu