Segueix-nos a les xarxes socials:

Els seminaristes belgues rebran formació per evitar casos de pederàstia

Psiquiatres els instruiran sobre "com detectar situacions potencialment complicades amb els nens"

Els futurs capellans belgues rebran formació específica per evitar casos de pederàstia i saber com actuar si detecten alguna situació similar en la seva congregació, segons va informar ahir la premsa belga. Una comissió formada per membres de les diferents diòcesis del país va començar a treballar en els cursos, que impartiran psiquiatres, el passat 31 de juliol, segons el diari Sud Presse.

El bisbe de Tornai, Guy Harpingny, que va ser el primer a pronunciar-se sobre la iniciativa, va declarar que "l'objectiu d'aquests cursos és no tornar sobre els passos del passat", en referència al penós historial de casos de pederàstia dins i fora en el si de l'Església Catòlica belga detectat al país en els últims anys. "Prevenció i protecció per als nens", va afegir Harpigny, valorant la iniciativa. Segons la informació apareguda a la premsa, els experts dispensaran formació sobre "com detectar situacions potencialment complicades amb els nens". Així mateix, els experts proposaran situacions pràctiques als capellans en formació per donar-los unes pautes sobre com reaccionar per fer front a un cas de pederàstia en el si de la seva congregació, o cercles.

Al setembre del 2010, es va fer públic un informe sobre la magnitud dels abusos sexuals comesos per religiosos a Bèlgica que revelava l'existència al llarg de les últimes dècades de fins a 450 víctimes, de les quals 13 es van suïcidar després d'aquests episodis. Un dels casos que més ha commocionat el país en els últims anys és el dels abusos als seus propis nebots i altres alumnes del exbisbe de Bruges, Roger Vangheluwe, cessat pel papa Benet XVI l'abril de 2010, i que va reconèixer els fets a la televisió flamenca traient ferro a l'assumpte. El document, presentat pel psiquiatre infantil Peter Adriaenssens, comptava amb els testimonis de 124 víctimes, que van acceptar que es divulguessin els seus casos, a condició de mantenir l'anonimat. Des de llavors, l'església belga ha perdut gran part de la seva credibilitat.

Prem per veure més contingut per a tu