Segueix-nos a les xarxes socials:

Geli salva per poc l'informe al claustre de la UdG amb 77 vots a favor i 67 en contra

La rectora, que va rebre 25 abstencions, va començar la intervenció afirmant que aquest ha estat "el pitjor any per a les universitats"

Geli salva per poc l'informe al claustre de la UdG amb 77 vots a favor i 67 en contraudg

Tot i que la sessió ordinària del claustre de la UdG va resultar ahir més plàcida que les dels darrers anys, la veu de la comunitat universitària va fer sentir els seus temors, dubtes i discrepàncies. La dificultat de l'equip de govern per trobar un ampli consens queda palesa amb el resultat de la votació a l'informe anual de gestió de la rectora Anna Maria Geli, aprovat molt just per 77 vots a favor, 67 en contra i 25 abstencions.

Geli va reconèixer que aquest temps està marcat per "la restricció pressupostària imposada i la voluntat decidida de continuar treballant, malgrat les circums?tàncies, per una universitat de primer nivell". La rectora va agrair explícitament l'esforç de tots els col·lectius universitaris.

Segons Geli, el 2011 va ser un any especialment complicat, des del punt de vista econòmic, per la retallada del 16% de la subvenció ordinària de la Generalitat a les universitats públiques catalanes, i l'any 2012, amb la consolidació pressupostària de la retallada, i amb una nova disminució de l'1,5% de la subvenció i la dràstica reducció del pla d'inversions, encara ha estat més difícil per la institució universitària gironina.

A aquesta situació, s'hi afegeix, va dir la rectora, "la preocupació per les retallades que afecten directament les persones". La rectora va argumentar que des del passat mes de febrer, el Govern català i l'espanyol han promulgat successives lleis i decrets que han impactat en la capacitat econòmica i els drets laborals dels tres col·lectius universitaris: estudiants, PDI i PAS. Algunes de les queixes dels claustrals van anar precisament en el sentit que la UdG aplica amb excés de zel les polítiques d'austeritat dictades pels governs.

Geli va vertebrar en cinc àmbits la seva exposició: el Pla Estratègic 2008-2013: creació i transferència de coneixement; la docència i aprenentatge; la universitat com a referent social i comunitat, i la gestió i organització de recursos.

La rectora va destacar que aquest curs 2012-2013 suposa la culminació del desplegament de la majoria de títols de grau, amb la posada en marxa del 4t curs de molts estudis, i el juny passat es van titular els primers estudiants d'estudis adaptats a l'Espai Europeu d'Educació Superior: el grau en Publicitat i Relacions Públiques i els estudiants adaptats als nous plans de grau en Economia, en Comptabilitat i finances i en Administració i direcció d'empreses. Tots ells han conformat, aquest any 2012, el primer gruix important de graduats per la UdG. Cal afegir que aquest 2012-2013 és un curs rècord amb quasi 15.000 graduats.

Pluja de piulades

El claustre va ser seguit activament per Facebook i Twitter. Al Facebook del Consell d'Estudiants algú va participar per preguntar-se a quin sector representen les 25 abstencions en una votació tan ajustada.

Prem per veure més contingut per a tu