Segueix-nos a les xarxes socials:

Mita Casacuberta dirigirà la nova càtedra Joan Vinyoli de la UdG

L'Ajuntament de Santa Coloma treballa en la digitalització del llegat del poeta cedit per la família

La UdG ha aprovat la creació de la Càtedra Joan Vinyoli, que serà la 22ena d'aquesta universitat, i estarà vinculada a la comarca de la Selva, concretament a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners, ha explicat el seu alcalde, Antoni Solà.

La professora Mita Casacuberta, experta en novel·la catalana del segle XX i en la figura de Santiago Rusiñol, serà la directora de la càtedra. Un ple municipal celebrat el mes de juliol passat va aprovar per unanimitat sol·licitar a la UdG la creació de la càtedra Joan Vinyoli a la Casa de la Paraula.

La institució tot just té en debat el programa d'activitats, però com que gestionarà la correspondència i la documentació personal del poeta, que ha cedit la família, ja se li acumulen els treballs de catalogació, pas previ a la digitalització, que s'ha d'afrontar properament.

Joan Vinyoli (Barcelona, 1914 - 1984), autor de poemaris com Tot és ara i res, va deixar una empremta a les localitats de Santa Coloma de Farners i de Begur, on va estiuejar durant la infantesa i durant la vida adulta, respectivament.

Antoni Solà va revelar que s'està negociant la creació d'un festival de poesia que es celebraria a la capital selvatana coincidint amb la festivitat de Sant Jordi. Aquesta seria una de les activitats de la Casa de la Paraula.

Prem per veure més contingut per a tu