Segueix-nos a les xarxes socials:

Mor Vicenç Esteban Darder, director durant 40 anys del Museu Municipal de Tossa

Mor Vicenç Esteban Darder, director durant 40 anys del Museu Municipal de Tossadiari de girona

Qui va ser durant 40 anys director del Museu Municipal de Tossa de Mar, Vicenç Esteban Darder, va morir ahir, segons va informar el Centre d'Estudis Tossencs.

Vicenç Esteban Darder (Calonge 1930 - Tossa 2014)va néixer a la caserna de carrabiners de Sant Antoni de Calonge, on el pare estava destinat. De petit va establir-se a Tossa, vila de la seva família materna.

Professionalment es va dedicar a la barberia familiar, i després va ser director de l'oficina local del Banco Central fins a la seva jubilació. Tanmateix, se'l recordarà per la seva faceta d'erudit local, activista i promotor cultural. En el tardofranquisme va formar part del Centre d'Iniciatives i Turisme (CIT), entitat que va promoure iniciatives culturals i de dinamització, i de la qual es van nodrir les llistes de tots els partits en les primeres eleccions democràtiques.

Fundador i director del Grup de Teatre Xixanet, molt actiu als anys setanta i vuitanta, també va formar part de la Coral Tossenca i els Amics de la Música.

El 1982 va participar en la fundació del Centre d'Estudis Tossencs, entitat que presidia fins a la seva defunció, i el 1983 va contribuir a la fundació del Centre d'Estudis Selvatans. Destaca la seva faceta de director del Museu Municipal de Tossa, càrrec que va tenir entre 1966 i 2008. Tota la seva vida va estar amarada d'una gran estimació per Tossa i la seva gent.

Prem per veure més contingut per a tu