Segueix-nos a les xarxes socials:

Angelina Jolie s'extirpa els ovaris com a mesura per prevenir el càncer

L'actriu nord-americana ja es va sotmetre a una doble mastectomia fa dos anys davant dels antecedents familiars de tumor de pit

Angelina Jolie s'extirpa els ovaris com a mesura per prevenir el càncerreuters

L'actriu nord-americana Angelina Jolie s'ha sotmès a una operació per extirparse els ovaris amb l'objectiu de prevenir el càncer en un futur, una malaltia que va causar la mort de la seva mare, la seva àvia i la seva tia, segons va revelar ahir la famosa intèrpret.

Jolie, de 39 anys i que fa dos es va sotmetre a una doble mastectomia per retirar teixit mamari, va ser operada la setmana passada per extirpar els ovaris i trompes de Fal·lopi, explica en un article publicat ahir al diari The New York Times amb el títol "Angelina Jolie Pitt: diari d'una operació". L'actriu recorda que la mutació del gen BRCA1 que pateix fa que tingui bastantes probabilitats de patir un càncer de mama o d'ovaris.

"He estat planejant fer-me aquesta operació durant molt de temps. És una menys complexa que la mastectomia, però els seus efectes són més severs. Col·loca la dona en una menopausa forçada", escriu l'actriu. No obstant això, la decisió final la va prendre fa dues setmanes, explica l'actriu, després d'unes proves mèdiques que, malgrat que van sortir bé, li van indicar una certa possibilitat de desenvolupar un càncer més endavant.

De la mateixa manera que quan va revelar en el mateix diari la mastectomia a què s'havia sotmès, Jolie explica ara que la seva decisió d'anunciar-ho públicament és perquè "altres dones en risc coneguin les opcions que hi ha".

"Hi ha altres opcions" a l'extirpació, explica Jolie. "Hi ha dones prenen píndoles anticonceptives o confien en les medicines alternatives combinades amb controls freqüents. Hi ha més d'una manera de fer front a qualsevol problema de salut. El més important és conèixer les opcions i triar la més correcta per a una mateixa", subratlla l'actriu nord-americana en el mateix article.

"Fa dos anys vaig escriure sobre la meva elecció de sotmetre'm a una doble mastectomia preventiva. Una simple anàlisi de sang va revelar que tenia una mutació genètica (...) amb un risc estimat d'un 87 per cent de patir càncer de mama i un 50 per cent de càncer d'ovaris. Vaig perdre la meva mare, la meva àvia i la meva tia pel càncer", afirma. A partir d'aquell moment, Jolie va prometre "fer un seguiment amb qualsevol informació que pogués ser útil" com l'extirpació d'ovaris, per a la qual l'actriu es va preparar "físicament i emocionalment".

Menopausa avançada

"Sé que els meus fills mai hauran de dir: 'la mare va morir de càncer d'ovaris'", afegeix l'actriu, mare de sis nens i parella de l'actor Brad Pitt. Jolie afegeix que "independentment dels reemplaçaments hormonals que estic prenent, tinc la menopausa. No podré tenir més nens i espero alguns canvis físics. Però estic tranquil·la amb el que arribi; no perquè és fort, sinó perquè és part de la vida. No és una cosa que calgui témer".

Prem per veure més contingut per a tu