Segueix-nos a les xarxes socials:

fets i fe

més a prop d'un acord

més a prop d'un acord

U na pregunta frequent és dir: «Dels Papas dels últims anys, quin és el que t'agrada més?». No és una pregunta interessant. Cadascú té la seva pròpia riqueza, cadascú aporta, a la consciència humana, una visió diferenciada i profunda de la veritat, i respostes vitals que segueixen els signes dels temps.

No he acabat de llegir amb calma la Carta encíclica «Lloat sigueu», però mai havia trobat tants raonaments sobre la universal bellesa, i mai havia entés tan a fons la relació vital de l'home amb el seu entorn, i més enllà de l'estètica, mai havia entrat en les relacions complexes que hi ha entre la natura i l'home. Cada dia estic més convençut, simplement per cometre menys errors i construir sobre la veritat universal, que tot home hauria de ser lector assidu del Papa Fancesc, però especialment aquells que tenen la responsabilitat d 'educar, de dirigir i sobretot de governar. A cada pas del text, hi ha sentències que mereixerien estar enmarcades en els despatxos de preses de decisions. Només un tast en seria: «Avui, creients i no creients estem d'acord que la terra és essencialment una herència comuna, els fruits de la qual han de beneficiar tothom».

«Deú ha donat la terra a tot el gènere humà perquè aquesta sustenti tots els seus habitants, sense excloure ningú ni privilegiar ningú».

És evident que en el tema més complexe dels emigrants, també que «es qüestionen els hàbits injustos d'una part de la humanitat». La natura entera embolcalla l'home i l'home en sent la responsabilitat, i ha de tractar cada realitat amb inteli·ligència i afecte. Però no es pot tenir més afecte a un animal de companyia que a la persona.

Cita als Bisbes de Nova Zelanda que afirmen que el 20% de la població mundial esta consumint actualment els recursos que necessiten els més pobres, així com les generacions futures. Darrera aquesta complexa relació que pot unificar l'home i la natura, l'home, inevitablement, es planteja el problema de Déu si no vol viure en l'absurd. L'ecología aprofundida obre un nou camí de trobament.

Prem per veure més contingut per a tu