Segueix-nos a les xarxes socials:

El Liceu fitxa els Roca i Franc Aleu pel seu nou espai«gastrolúdic»

La nova oferta del teatre, que obrirà al març, comptarà amb una gelateria Rocambolesc

El Gran?Teatre del Liceu reformularà l'Espai Liceu, la zona gastronòmica del teatre a través d'un projecte liderat per Tast Barcelona i Anette Abstoss que planteja un viatge per la cultura artística i gastronòmica del país, de la mà dels germans Roca i de l'artista Franc Aleu.

El projecte, que podria obrir el mes de març de l'any vinent, neix amb la intenció de ser «popular», segons els seus impulsors, que també van explicar ahir que tindrà una finalitat social. La conjunció entre els germans Roca i Franc Aleu germina de l'experiència que els quatre van impulsar amb el sopar El Somni que, per Jordi Roca, va obrir per El Celler de Can Roca un nou «món de possibilitats».

«Hi ha un abans i després del pas de Franc Aleu per la Masia i pel Celler», va assegurar el petit dels tres germans, i va afegir que la idea per a l'Espai Liceu era mantenir l'«essència» per fer quelcom «més ràpid i casual» on la cuina es basés en la selecció de productes, posant en valor els petits productors o les zones específiques de gran qualitat.

La zona, que inclourà una gelateria Rocambolesc, de la mà del reboster gironí Jordi?Roca, s'habilitarà en un espai que ocuparà 950 metres quadrats i que compta amb una inversió global estimada de 3,5 milions d'euros. L'equipament, que disposarà d'un concepte avançat de mercat, estarà obert cada dia de l'any fins a la una de la matinada. L'oferta gastrolúdica inclourà diverses experiències sensorials per gaudir de l'oferta a diversos nivells de preu. El pack bàsic costarà a partir de 25 euros.

Franc Aleu serà l'encarregat del disseny i la creació dels continguts artístics en les diverses instal·lacions. De la seva banda, els germans Roca han assessorat l'artista Franc Aleu en la creació d'un dels escenaris de tipus sensorial i gastronòmic i han fet la selecció dels productes de proximitat que integraran el projecte.

Una «barra solidària»

L'espai constarà de cinc escenaris, que fusionaran cultura i gastronomia. Un d'aquests escenaris serà la «barra solidària», on cuiners catalans de prestigi internacional oferiran les seves creacions. Una part de la recaptació d'aquesta activitat es destinarà a finalitats solidàries i el Casal dels Infants del Raval i la Fundació Joan Salvador Gavina en seran els beneficiaris. El compromís solidari també es recull en l'aportació que els Germans Roca faran a Metges sense Fronteres de la seva col·laboració en la iniciativa.

Prem per veure més contingut per a tu