Segueix-nos a les xarxes socials:

Les entitats de Salt s'inspiren en Ateneus de Barcelona

Salt coneix l'experiència d'equipaments socioculturals públics gestionats per la ciutadania

Les entitats de Salt s'inspiren en Ateneus de Barcelonadiari de girona

Diferents espais socioculturals públics gestionats per la ciutadania de Barcelona són inspiració per diverses entitats de Salt. Per aquest motiu, l'alcalde del Municipi, Jordi Viñas, el regidor d'Entorn Urbà, Alex Barceló; el regidor d'Acció Social, Ferran Burch; personal tècnic del consistori, membres de diferents entitats de la vila i també alguns tècnics i directors de centres cívics de Girona van visitar divendres diferents ateneus de Barcelona. A la visita també van assitir els consellers de Districte de Sant Andreu Quim Pañart, d'ERC; i Blanca Port Gimeno, de Barcelona en Comú.

L'objectiu era conèixer de primera mà l'experiència d'equipaments socioculturals públics portats segons el model de la gestió ciutadana i comunitària i avançar així en l'acord entre entitats i consistori pel que fa a la gestió de l'Ateneu de la Coma-Cros a Salt. Els espais que van visitar van ser l'Ateneu Harmonia de Sant Andreu, el Centre Cultural Ton i Guida, al barrit de Roquetes i l'ateneu Popular 9 barris, amb més de 30 anys d'història de gestió comunitària.

Similituds amb Salt

Una de les principals visites va ser a l'Ateneu Harmonia de Sant Andreu, que comparteix moltes similituds amb l'Ateneu Popular Coma Cros, pel fet d'estar situat en un recinte fabril, per les dimensions i perquè la gestió comunitària ha estat fruit d'un moviment de reivindicació de l'espai veïnal durant anys.

La delegació saltenca es va mostrar molt satisfeta del funcionament de l'ateneu, que no ha parat de créixer des del seu inici i que ha acollit activitats de més de 100 entitats del districte, per bé que la federació que el gestiona està formada oficialment per unes 20 entitats. Aquest equipament compta amb un pressupost municipal al voltant dels 150.000 euros i actualment disposa d'una plantilla de quatre empleats que esperen poder augmentar amb una cinquena persona el pròxim 2016.

Pel que fa al tema de legalitat, Blanca Port va explicar que, ja anteriorment hi havia espais gestionats per entitats i es feia emparant-se en altres normatives.

Prem per veure més contingut per a tu