Segueix-nos a les xarxes socials:

El llegat íntegre de Carme Balcells s'ha traslladat a Alcalá de Henares

José Mª Lassalle diu que ha ofert a la Generalitat una còpia digital dels documents de l'agent literària

El secretari d'Estat de Cultura en funcions, José María Lassalle, ha explicat que el llegat de Carme Balcells ha estat traslladat íntegrament a Madrid i es troba a l'Arxiu d'Alcalà d'Henares a l'espera de ser inventariat completament per posteriorment catalogar-lo i ordenar-lo, respecte a la resta del llegat que va ser adquirit anteriorment pel govern espanyol. Lassalle va fer aquestes declaracions als mitjans de comunicació en el marc de l'acte d'homenatge a Carme Balcells que va tenir lloc dimarts a la nit al Palau de la Música, a Barcelona.

En aquest context, Lassalle va explicar que ja ha felicitat a Santi Vila com a pròxim conseller de Cultura: «És un bon amic i en breu ens veurem».

Lassalle també va remarcar que quan va formalitzar l'acord amb Lluís Miquel Palomares sobre el llegat de Balcells, «va plantejar a la Generalitat un l'oferiment d'una còpia digitalitzada i la possibilitat d'explorar alguna experiència en un projecte que permetés materialitzar el que Balcells ha representat per la cultura en espanyol i l'anomenat 'boom literari' llatinoamericà».

Lassalle va dir que es tracta de veure la disponibilitat de la Generalitat i d'altres actors institucionals per articular aquest projecte. «Estem treballant a un nivell molt reflexiu i sense que hi hagi concreció expressa», va afegir.

D'altra banda, el grup Popular va demanar ahir a l'Ajuntament de Barcelona dedicar a Carme Balcells, morta recentment, un carrer o espai públic a Barcelona, pel que significa per a la ciutat, va dir Alberto Fernández, president del grup en una nota de premsa.

Prem per veure més contingut per a tu