Segueix-nos a les xarxes socials:

Clàudia Cedó s'enfronta a dramaturgs argentins al torneig Transatlàntic 2016

Demà divendres començarà la quarta edició del Torneig de Dramatúrgia Transatlàntic en el marc del Festival Temporada Alta a Buenos Aires, que s'està celebrant aquests dies a la Sala Timbre 4 de la capital argentina. El torneig té un funcionament similar al que el Festival de Tardor de Catalunya celebra a Girona cada tardor, amb la diferència que en el torneig transatlàntic s'enfronten dos autors catalans amb dos d'argentins.

La guanyadora de l'últim Torneig de Dramatúrgia de Temporada Alta, la banyolina Clàudia Cedó, i el finalista, Ramon Madaula, s'enfrontaran amb dos autors argentins escollits pel prestigiós dramaturg argentí Mauricio Kartun en dues semifinals que se celebraran aquest divendres i dissabte.

Diumenge hi haurà la gran final, que disputaran els autors guanyadors de cada ronda. Cedó i Madaula han traduït al castellà els textos amb els quals van participar al torneig català, D.N.I i El electo, respectivament, que interpretaran actors argentins. Leandro Airaldo és un jove autor, dramaturg i director teatral que hi presentarà el text Enamorarse es hablar corto y enredado. De la seva banda, Patricia Suárez, amb una àmplia trajectòria com a narradora i dramaturga, hi participarà amb La virgen del colibrí.

El públic tria el guanyador

Com és habitual en el funcionament del torneig, els autors no sabran quins actors llegiran els seus textos fins unes hores abans de cada lectura. El públic escollirà el guanyador de cada ronda i el guanyador final. Temporada Alta a Buenos Aires programa 49 funcions del 29 de gener i el 18 de febrer a Buenos Aires, Lima i Perú.

Les produccions catalanes que el Festival de Tardor de Catalunya hi presenta són Informe para una academia d'Ivan Benet; El vacío del otro, pre-estrena del nou muntatge de dansa i circ de Baro d'Evel; Mi gran obra (un proyecto ambicioso) de David Espinosa; i el curtmetratge The missing part, dirigit i protagonitzat per Baro d'Evel, que és el primer capítol del projecte The ONE project impulsat per Temporada Alta, l'Arts Santa Mònica i la productora Nanouk Films.

Prem per veure més contingut per a tu