Segueix-nos a les xarxes socials:

El festival Clownia ha omplert Sant Joan amb 15.000 persones

Màgia, diversió, valors, somnis i, sobretot, molta esperança, és el que es van endur els espectadors

El festival Clownia ha omplert Sant Joan amb 15.000 personesddg

Màgia, diversió, valors, somnis, lluita i, sobretot, molta esperança és el que es van endur els més de 15.000 espectadors que van omplir la vila on tot és possible: el festival Clownia, organitzat pel grup Txarango. Un indret que escenifica tot l'imaginari del grup i on a través de les arts escèniques es busca transformar-ho tot, una escola de generositat.

Sant Joan de les Abadesses, lloc que ha vist créixer el grup musical, va acollir aquest cap de setmana passat una extensa programació de música, de teatre, de circ i de reflexió. L'aposta del festival per la programació diürna va atraure milers de famílies i joves que van transformar el Clownia en una ciutat intergeneracional plena de bones vibracions i somriures. Tiken Jah Fakoli, La Raíz, Animal, Els Catarres, Buhos o el Cor Safari en l'apartat musical i activistes com Oona Chaplin i els responsables de Stop Mare Mortum, Human Supporters, Pallasos en Rebeldía o Azadi, en l'apartat de consciència, van ser els punts àlgids de la tercera edició del festival.

Part dels beneficis de l'edició d'enguany van a parar al Cor Safari, una escola de 207 nens orfes d'Uganda que han format un cor musical i estan de gira pel territori i van fer parada al Clownia. «Un dels moments més emocionants d'aquests tres dies», explicava la Núria, assistent al festival. Els 28 nens que formen el Cor Safari van cantar cançons en català, castellà, anglès, francès i la seva llengua materna, el luanda. Entre el repertori hi havia la cançó Quan tot s'enlaira de Txarango i Sense tu de Teràpia de Shock. Moments àlgids de l'espectacle que va omplir tots els racons de l'escenari principal del Clownia.

Tot i l'absència del concert final a mans de Txarango, el grup va sortir a tocar amb els seus instruments entre el públic amb la cançó Esperança, el camí principal per intentar canviar el món.

Prem per veure més contingut per a tu