Segueix-nos a les xarxes socials:

Una mostra a la Mare de Déu del Mont inclou restes de roba de la platja de Lesbos

L'artista Duaita Prats es compromet amb els refugiats a l'exposició «Grècia, març 2016»

El santuari de la Mare de Déu del Mont exhibeix des de diumenge l'exposició Grècia, març 2016. Els dies en què les vergonyes d'Europa quedaren al descobert, realitzada per l'artista Duaita Prats, que vol afavorir «la reflexió, l'autocrítica i la memòria».

La instal·lació, situada als accessos de l'edifici, reflecteix les experiències reals del grup de voluntàries Sra WakeUp, desplaçades a Grècia el març de 2016 en les setmanes més convulses que ha viscut fins ara l'anomenada «crisi dels refugiats» en territori europeu.

La instal·lació mostra imatges de Lesbos, Idomeni i la frontera amb Macedònia, barrejades amb fragments de les converses virtuals que Prats mantenia a diari amb una de les membres del grup, Mireia Sagrera, autora de les fotografies.

Al centre de tot plegat, la instal·lació Un passatge cap a Lesbos, muntada a partir de restes de roba i objectes personals recollits a la platja de Lesbos i introduïts en una ampolla, simbolitza el precari viatge que aquests emigrants emprenen cap a un destí incert.

Al fons, una nena al camp d'Idomeni que ens ensenya el seu vaixell de paper, fusionada amb una posta de sol al mar de Grècia, completa l'exposició.

Grècia, març 2016. Els dies en què les vergonyes d'Europa quedaren al descobert està situada a l'entrada del Santuari, i es podrà veure fins a finals del proper setembre.

Prem per veure més contingut per a tu