Segueix-nos a les xarxes socials:

El monjo de Montserrat Hilari Raguer rep avui la medalla d'or de la UB

El rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez, lliurarà avui la Medalla d'Or de la universitat al monjo de Montserrat i historiador Hilari Raguer, que es va doctorar en Història a la UB el 1975 amb una tesi dirigida per Manuel Jiménez de Parga sobre Unió Democràtica de Catalunya. La Medalla d'Or de la UB distingeix persones naturals o jurídiques que d'alguna manera han destacat pels serveis prestats a la Universitat de Barcelona, o que hagin prestat serveis eminents i extraordinaris a la societat en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic.

El monjo benedictí Hilari ?Raguer (Madrid, 1928) és a més llicenciat en Teologia Bíblica, i diplomat en Psicologia Social i en Ciències Polítiques per la Sorbona (París). El 1954 va ingressar al monestir de Montserrat (Bages) i el 1960 va ser ordenat sacerdot. Ha treballat activament en tasques de divulgació bíblica i litúrgica i ha realitzat estudis d'història de Catalunya del segle XX. També publica articles de forma habitual a Diari de Girona.

El 1999 es va encarregar, amb el professor de la Universitat de Barcelona Agustí Colomines, d'avaluar l'arxiu de la Generalitat de Catalunya a l'exili, dipositat a l'Arxiu del Nacionalisme de la Fundació Sabino Arana i tornat a l'arxiu Nacional de Catalunya. Va rebre la Creu de Sant Jordi el 2014 «pel seu compromís social i amb la catalanitat». Raguer ha publicat estudis sobre Manuel Carrasco i Formiguera, el general Domingo Batet i Unió Democràtica de Catalunya durant el període republicà.

Prem per veure més contingut per a tu