Segueix-nos a les xarxes socials:

Els premis FAD seleccionen l'oficina de la Fundació Princesa de Girona

? Un total de sis obres de les comarques gironines han estat seleccionades pels prestigiosos guardons d'Arquitectura i Interiorisme

Els premis FAD seleccionen l'oficina de la Fundació Princesa de Gironaadrià goula

L'oficina de la Fundació Princesa de Girona, obra dels arquitectes Olga Felip i Josep Camps, ha quedat seleccionada als prestigiosos premis FAD d'Arquitectura i Interiorisme, però no ha aconseguit fer el salt entre les obres finalistes, segons va anunciar ahir l'organització dels premis.

En total són sis les obres de les comarques gironines que figuren entre el total de 371 que han seleccionades als prestigiosos premis FAD, però cap d'elles és entre les 16 finalistes. Seleccionats i finalistes es van fer públics ahir en aquests premis internacionals que abarquen els estats espanyol i portuguès.

De les 6 obres de les comarques gironines, 2 han quedat seleccionades a l'arpartat d'Arquitectura, 1 al d'Interiorisme i 3 al d'Espais Efímers.

Les seleccionades en Arquitectura són: Dues cases de suro, de Llafranc, obra d'Emiliano López i Mónica Rivera (López Rivera Arquitectes), i un edifici de les Llosses, al Ripollès, obra de l'arquitecte Lluís Jordà Sala.

En Interiorisme hi ha l'esmentada oficina de la Fundació Princesa de Girona, situada al carrer Juli Garreta.

Les tres obres seleccionades en l'apartat dels Espais Efímers són: el muntatge Solstice, de la Finca Rorreponsa de Riudellots de la Selva, dels arquitecte Mireia Luzárraga i Alejandro Muiño; el I Festivala Arquitectura Especulativa, també de Mas Rorreponsa de Riudellots, proposta d'Elii Oficina de Arquitectura, HusosArchitects, Antonio Marquerie, Jose M Torres Nadal, Flexo Arquitectura, Enrique Nieto, Takk, MaioArchitects, ARRsa, i finalment hi ha la Catifa d'alumini 9x16m, de Banyoles, obra dels arquitectes Jaime Prous Martin i Alex Pineda Bardaji.

D'altra banda, entre les 16 obres que han accedit a les posicions finalistes dels FAD hi ha la Sala Beckett de Barcelona, el Museu de les Col·leccions Reials de Madrid i el Centre mèdic psicopedagògic d'Osona.

En el cas de la Sala Beckett, el jurat ha valorat «la intervenció sobre l'antiga cooperativa obrera que consolida i dignifica la materialitat dels seus murs i acabats». Del Centre Mèdic d'Osona el jurat reconeix una «clara estratègia en l'ús de la tècnica constructiva i de la identificació de la gestió energètica relacionada amb la utilitat de l'edifici», una obra de Comas-Pont Arquitectes SLP.

Els altres finalistes en la categoria d'Arquitectura són 110 Rooms, un edifici d'habitatges del carrer Provença de Barcelona, de MAIO arquitectes; i el Centre de Convívio de Grândola (Portugal), un projecte d'Aires Mateus & Associats.

Entre els tres finalistes en la categoria d'interiorisme hi ha Pontejos 9, una obra de rehabilitació integral i també un programa de dos habitatges que aprofita els murs d'un edifici històric a Baixada de Santa Eulàlia de Barcelona.

Prem per veure més contingut per a tu