Segueix-nos a les xarxes socials:

El Macba lamenta que no va poder obrir les portes pels piquets de la vaga

El Macba va explicar ahir en un comunicat que no va poder obrir les portes de la instal·lació perquè els piquets de la vaga dels treballadors ho van impedir. La voluntat dels responsables de l'entitat era obrir les portes de franc, però afirmen que els piquets ho van impedir. Cal recordar que la plantilla d'aquesta institució, així com la de l'Arxiu Històric de Barcelona, mantenen des de dimecres de la setmana passada la vaga indefinida convocada pels treballadors de Serveis Educatius Ciut'Art, empresa adjudicatària dels serveis d'atenció al públic de diversos centres culturals, i pel sindicat SUT.

Els responsables del Macba recorden que no poden exercir d'interlocutors amb els treballadors, perquè pertanyen a una altra empresa, i afirmen que, en cas de disconformitat amb els plecs administratius, el procediment d'impugnació és via recurs potestatiu de reposició.

L'entitat també es posa a disposició de l'ICUB, de l'actual empresa adjudicatària Ciut'art, dels sindicats, i de totes les empreses que estiguin interessades a aclarir les condicions de les licitacions. En tot cas, els seus responsables recorden que el Macba té l'obligació de dimensionar les necessitats dels serveis que contracta i, per tant, del disseny de les licitacions.

Els treballadors de Ciutat'art protesten contra la precarietat laboral i els abusos que es produeixen per «la reducció dràstica del pressupost de l'adjudicació que es descarrega sobre les condicions» laborals.

Prem per veure més contingut per a tu