Segueix-nos a les xarxes socials:

Manuel Salcedo protagonitza la nova proposta expositiva del Centre Cultural La Mercè

El regidor Carles Ribas anuncia «Temps d'Art» per després de «Temps de flors» · L'Ajuntament de Girona treballa per oferir estudis d'art reglats

Manuel Salcedo protagonitza la nova proposta expositiva del Centre Cultural La Mercèdaniel bonaventura

El Centre Cultural La Mercè de Girona va presentar ahir un projecte per donar un nou impuls a l'equipament, nascut fa 33 anys, amb la intenció que, segons va explicar el regidor de Cultura, Carles Ribas, sigui un «espai cultural de referència en formació, reflexió i creació artística, literària i intel·lectual».

La Mercè tindrà a partir d'ara tres exposicions simultànies. Aquesta ampliació d'exposicions ha arrencat amb les escultures de Samuel Salcedo, que es poden visitar al claustre de l'edifici, al costat de la mostra Eko-Vassilikà 385, del Festival MOT. La Sala Pati exhibirà una obra del fons d'art municipal, ara l'oli sobre tela Sense títol (1996), d'Antonio Beneyto. A més, hi ha l'habitual espai expositiu, on actualment es pot visitar Univers fluctuant, una mostra de pintura de Montserrat Costa.

En l'àmbit formatiu, el consistori vol seguir consolidant l'Escola Municipal d'Art (EMA) i l'Escola Municipal d'Humanitats (EMHU). Carles Ribas va avançar que l'Ajuntament està treballant perquè La Mercè aculli formació reglada, a imatge de l'Escola Municipal d'Olot, on es fan cicles formatius d'FP.

El regidor va admetre que la proposta va suscitar malestar a Olot, però va assegurar que «no entrarà en conflicte» amb els ensenyaments que acull la capital de la Garrotxa i va posar com a exemple que un dels camps que es pot impulsar a Girona és el de l'escriptura.

La Mercè ha renovat el logotip i ha encetat una nova imatge de marca. S'han instal·lat hamaques al pati i es vol potenciar la zona de bar i terrassa o instal·lar-hi ordinadors amb wi-fi.

Un dels altres objectius és que La Mercè sigui seu de concerts i exposicions de joves creadors. Segons el regidor, el centre cultural, que acull actes de diversos festivals, serà el principal escenari del festival de jazz a la ciutat.

Durant l'acte es va anunciar la creació de Temps d'Art, una proposta sobre la qual poca cosa es va dir, més enllà que neix del centre La Mercè i que es farà després de Temps de Flors.

Prem per veure més contingut per a tu