Segueix-nos a les xarxes socials:

«La Bella Dolores» posarà cent actors a l'escenari a Lloret

Martí Peraferrer i Joan Casas presenten l'equip artístic i anuncien un tastet de l'obra el 17 de juny

«La Bella Dolores» posarà cent actors a l'escenari a Lloretddg

Prop d'un centenar de persones, entre actors i membres del cor, actuaran a la nova versió de la sarsuela La Bella Dolores, que impulsa l'Ajuntament de Lloret. Es tracta d'una sarsuela amb llibret de Joan Baptista Bernat i Esteve Fàbregas, i musicada per Melcior Montero.

La Bella Dolores és una estampa vuitcentista de la marina mercant de Lloret de Mar, que es va estrenar l'any 1944. Després de prop de 20 anys de la seva última posada en escena, s'ha començat a treballar per poder estrenar l'obra la propera tardor.

Ahir es va presentar a Lloret l'equip que dirigirà la peça. L'actor i director gironí Martí Peraferrer en serà el director artístic, i el músic i compositor Joan Casas, el director musical. L'escenografia va a càrrec del lloretenc Oriol Gruart.

Peraferrer va posar en relleu que dirigir La Bella Dolores li representa una gran responsabilitat perquè «tot un poble s'agermana al voltat d'una aventura teatral d'una gran complexitat tant actoral com músical i tècnica». Peraferrer va dir que el seu repte neix «des de l'humilitat però amb tota l'exigència i el compromís professional».

Joan Casas, que ja ha començat a treballar en els arranjaments , va dir que modernitzaran la peça, sempre «des del màxim rigor i respecte a l'original». Casas treballa els arranjaments amb Josep Bernat, el director artístic de l'obra que es va fer l'any 1999 i fill i net dels autors de l'obra original.

L'acte, que es va celebrar al Teatre de Lloret, va comptar amb l'assistència de les prop de cent persones que participaran en el projecte. El regidor de Cultura, Albert Robert, va destacar que La Bella Dolores comptarà amb les arts escèniques, la memòria i el llegat històric i el treball en comú.

Coincidint amb la Fira dels Indianos, el diumenge 17 de juny es podrà veure un tastet de la posada en escena a la plaça de la Vila, on s'ha programat una breu actuació a la nit.

Prem per veure més contingut per a tu